ŠARLI EBDO PONOVO ŠOKIRAO SVET! List doveo Lea Mesija u vezu sa TALIBANIMA I TERORIZMOM! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

21.08.2021

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontorverzni satirični list iz Francuske, "Šarli ebdo", izazvao je polemike širom sveta zbog poslednje naslovne strane na kojoj Lionela Mesija doveli u vezu sa talibanima!

Republika

Foto: Tanjug/AP/Montaža

Šarli Ebdo doveo Mesija u vezu sa talibanima

Situacija u Avganistanu, gde su talibani preuzeli vlast, je već danima tema broj jedan u svetu, a sada je u celu priču umešan i Lionel Mesi.

Po mnogima najbolji fudbaler na svetu doveden je u vezu sa situacijom u Avganistanu, a to je uradio francuski satirični list "Šarli ebdo".

Svet je potresla piča žena fudbalera iz Avganistana koje su u strahu zbog odmazde ekstremističkog sistema vrednosti koji nova talibanska vlada propagira. Upravo to je bio povod da se na naslovnoj strani nađe ilustracija na kojima se mogu videti žene sa burkama na čijim leđima piše Mesi i broj 30, koji će Argentinac nositi u Pari Sen Žermenu.

Sliku je pratio i naslov koji je mnoge bacio u razmišljanje.

- Talibani, gore je nego što mislite - stoji na naslovnici "Šarli ebdoa".

Ovaj put je redakcija ponudila rebus čitaocima koji širom sveta pokušavaju da shvate vezu između Mesija i talibana.

 

 

Pojedini mediji su izneli tumačenje da se aludira na činjenicu da su "sveci" vlasništvo Katara, koji je ranije imao bliske odnose sa talibanima. Zbog toga sada mnogi pozivaju da se ne kupuju Mesijevi dresovi, jer se time navodno direktno finansira islamski terorizam.

Podsetimo, "Šarli ebdo" je svojevremeno zbog naslovnice na kojoj se direktno proziva islamski ekstremizam pretrpeo veliku tragediju, kada su dvojica braće terorista naparvila masakr u redakciji i ubila 12 osoba.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading