KO JE ZVAO MERKELOVU TOKOM SASTANKA S PUTINOM? Misteriozni poziv nemačkoj kancelarki NASMEJAO ruskog predsednika, ali ZBUNIO sve ostale!

Autor:

Svet

21.08.2021

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija o kojoj priča veliki broj ljudi širom sveta postavlja jedno pitanje: Ko bi se usudio da pozove nemačku kancelarku tokom njenog bitnog sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Angela Merkel

Telefon najmoćnije političarke u Evropi zazvonio je tokom razgovora između nje i Putina juče u Moskvi.

Merkelova nije bila preterano zadovoljna zbog toga, pa je brže-bolje izvukla telefon iz džepa i odbila poziv.

Nema sumnje da je Putinu ovo bilo veoma zabavno, s obzirom na to da je jednom prilikom na sastanak sa nemačkom kancelarkom doveo svog psa Konija kako bi se ona našla u neprijatnoj situaciji.

Međutim, ko je zvao? Politiko donosi spisak nekoliko mogućih kandidata.

Armin Lašet

Republika

Foto: Tanjug/AP

Armin Lašet

Konzervativni kandidat koji teži ka tome da zameni Merkelovu na mestu kancelara nakon izbora u Nemačkoj koji se održavaju u septembru. On je u poslednje vreme u prilično nezgodnoj situaciji.

Dok je bio u poseti poplavljenim područjima u Nemačkoj uhvaćen je kako se smeje. Možda je tražio savet od Merkelove kako da izbegne zastoj u kampanji.

Dominik Rab

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dominik Rab

Britanski ministar unutrašnjih poslova mogao bi biti neverovatan kandidat ali mu je potrebna sva pomoć koju može dobiti. Rab je pod sve većim pritiskom da odustane nkaon što je otkriveno da je na odmoru na Kritu delegirao telefonski poziv sa avganistanskim ministrom inostranih poslova mlađem članu svog osoblja.

U okviru kotraofanzive, objavljena je fotografija Raba za njegovom stolom kako besno rukuje telefonima. Možda je vežbao kako da zove Merkelovu.

Volodimir Zelenski

Republika

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

Predsednik Ukrajine je mogao da pozove Merkelovu kako bi potvrdio njihov "sastanak" za vikend. Druga mogućnost je da se nadao da će "poremetiti njene šanse za uspešan razgovor sa Putinom - kao kada nazovete svoju tajnu simpatiju dok je ona na sastanku sa "momkom" kog mrzite“.

Žan Klod Junker

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Žan Klod Junker

Da li je to mogao da bude određeni bivši predsednik Evropske komisije? Još 2017. godine na konferenciji za novinare u Briselu, zazvonio je Junkerov stari Nokia telefon. Junker je pretpostavio da ga je pozvala supruga, a za razliku od Rudija Đulijanija, koji se javio na telefon kada ga je supruga nazvala usred predizbornog govora 2007. godine, Junker je odbio poziv. Junker je brzo shvatio da je to bila Merkelova, a ne njegova žena. Da li je ovo možda osveta?

Ruska tajna služba

Ne, ne bi oni to, zar ne? Ne dok je bila u prostoriji?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading