EVROPA OTIMA AFRIKANCIMA VAKCINE PROTIV KORONE! Pohlepi nigde kraja! U SZO KAŽU DA SU ZAPANJENI!

Autor:

Svet

20.08.2021

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija sklopila je dogovor sa Južnom Afrikom o isporuci vakcina protiv korone kompanije "Džonson i Džonson", nakon što su se pojavili problemi u proizvodnji ovog cepiva kod američkog proizvođača.

Republika

Foto: Tanjug/AP

SZO moli da bogati ne otimaju siromašnima vakcine

Pošto je "Njujork tajms" objavio ovu vest, koja je bila deo tajnog ugovora, oglasio se generalni direktor SZO Tedros Adhanom Ghebreiesus kističući da je "zapanjen" vešću da EU uzima vakcine sa afričkog kontinenta.

Šef SZO je više puta pozivao bogate vlade da osiguraju ravnomernu distribuciju vakcina protiv Covid-19 sa siromašnijim narodima, posebno onima u Africi gde je obuhvat vakcinama posebno nizak.

Portparol Evropske komisije rekao je da je dogovor o uvozu vakcina Johnson&Johnson samo privremen i istakao da oni ne otimaju vakcine od Afrikanaca.

On je naglasio da ugovor sa Južnom Afrikom jeste potpisan kako ne bi došlo do zastoja vakcinacije u Evropi, ali da će to kratko trajati, jer se već u Holandiji sprema fabrika za proizvodnju supstanci potrebnih za vakcinu, zbog čega trenutno i vlada zastoj u isporici iz Amerike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading