RUSIJA BEZ MILOSTI PREMA AMERIČKOJ INTERVENCIJI: Sve što su uradili u proteklih 20 godina se pretvorilo u dim, terorizam i trgovina drogom NISU PRESTALI!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.08.2021

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je danas poručila da sve ukazuje da je dvodecenijska misija SAD i njihovih saveznika u Avganistanu bila neuspešna i da se posle povlačenja američkih trupa narod u toj državi našao u vrlo teškoj sitauciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vasilij Nebenzja

Sve što je koalicija koju su predvodile SAD uradila u Avganistanu u proteklih 20 godina pretvorilo se u dim - izjavio je danas stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja u obraćanju Savetu bezbednosti UN, prenosi TASS.

On je naglasio da odlaskom SAD i NATO trupa, Avganistan nije prestao da bude mesto iz kojeg potiče terorizam i trgovina narkoticima i ako su u tu svrhu angažovani ogromni ljudski i finansijski resursi Zapada, a da se nakon što su se strani vojnici povukli, avganistanski narod našao pred još većom gomilom problema.

Američki predsednik Džozef Bajden je 14.aprila najavio je okončanje SAD operacija u Avganistanu, najduže vojne kampanje u američkoj istoriji, a i druge zapadne zemlje povukle su svoje trupe iz ove zemlje.

Situacija u Avganistanu pogoršala se poslednjih nedelja, nakon što je počela ofanziva talibana na velike gradove, a oni su u nedelju preuzeli kontrolu nad svim graničnim prelazima i ušli u Kabul, kada je avganistanski predsednik Ašraf Gani napustio zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading