POLICIJA OPKOLILA BOMBAŠA NA KAPITOLU: Muškarac u blizini Kongresa tvrdi da ima EKSPLOZIV u vozilu! (FOTO)

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.08.2021

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je identifikovala i opkolila čoveka za koga se veruje da poseduje eksploziv, a koji sedi u vozilu blizu zgrade američkog Kongresa, obližnje zgrade su evakuisane, a vozila hitne pomoći nalaze se na licu mesta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Policijske snage na Kapitolu

Zaposlenima u zgradi američkog Kongresa naređeno je danas da se evakuišu nakon što je policija koja obezbeđuje Kapitol saopštila da istražuje "aktivnu pretnju bombom".

Policija je poslala specijalni tim da pregovara sa muškarcem koji preti, a koji se nalazi u kamionu, naveo je jedan od izvora koji nije mogao da potvrdi prisustvo eksploziva, ali ljudima u Kongresu je saopšteno da je osoba u vozilu rekla policiji da poseduje bombu, prenosi Rojters.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vozilo bombaša

- U toku je istraga. Pažljivo pratimo situaciju i ažuriraćemo informacije na ovom nalogu kada dobijemo one koje možemo da objavimo - navela je policija Kapitola na Tviteru.

Vrhovni sud je evakuisan, kao i još par zgrada.Zatvorena je obližnja stanica metroa.

Zaposleni su prebačeni na sigurnije lokacije putem mreže podzemnih hodnika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Policija je blokirala ulice oko Kapitola vatrogasno-spasilačkim kamionima, a specijalne jedinice policije kao i pripadnici Federalnog istražnog biroa (FBI) su prisutni na samoj lokaciji.

U Kongresu ove nedelje nema zasedanja, ali zaposleni dolaze na Kapitol hil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading