POPULARNA PEVAČICA POBEGLA IZ AVGANISTANA U POSLEDNJEM TRENUTKU! Objavila fotku iz aviona: Živa sam i zdrava!

Autor: Republika

Svet

19.08.2021

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveća avganistanska pop pevačica Arijana Sajid uspela je u poslednjem ternutku da pobegne iz Kabula i trenutno se nalazi u Dohi.

Republika

Foto: Instagram/aryanasayeedofficial

Arijana Sajid američkim vojnim avionom pobegla iz Kabula u Dohu

Pop zvezda Arijana Sajid uspela je da se nađe u avionu emričke vojske i pobegne iz Kabula! Ona je u poslednji čas uspela da se ukrca u avion za Dohu, gde sada čeka let za Tursku.

U danima kada cela planeta starhuje šta će biti sa ženama koje su talibani zarobili, zbog strogog šerijatskog zakona, najveća pop zvezda je uspela da se izvuče i nađe se na sigurnom.

Arijana, koja je i jedan od sudija u avganistanskoj verziji šoua "Vojs", objavila je na Instagramu fotografiju iz aviona, uz poruku da je stigla u Dohu.

- Ja sam živa i zdrava i posle nekoliko noći provedenih u neizvesnosti, stigla sam u Dohu i čekam let za Istanbul. Imam toliko priča koje želim da podelim s vama. Ipak, za sada ostanite sigurni i ujedinjeni, voli vas Arijana - napisala je Arijana, koja na Instagramu ima 1,3 miliona pratilaca.

 

 

Inače, Arijana Sajid bila je bila istaknuta pristalica avganistanske vojske i često im je javno davala podršku pre nego što su talibani zauzeli zemlju. Udata je za Hasiba Saida, koji je i njen producent.

Sa druge strane, za razliku od Arijane, neke druge istaknute žene nisu bile te sreće i postoji strah od toga šta će biti sa njima, piše "Dejli mejl". Najviše se strahuje za guvernerku Salimu Mazari, koja je već uhapšena. Ona je otvoreno kritikovala talibane i sada postoji bojazan da bi mogla da usledi surova odmazda.

Talibani poručuju da će "verski naučnici" odlučiti da li devojčice mogu da idu u školu, i da li će žene imati mogućnost da rade, nakon što je novi režim prethodno najavio da će poštovati ženska prava u okviru islamskog zakona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading