PUTINOV ČOVEK OTKRIO ZA KOGA RADE TALIBANI: Oni su projekat usmeren protiv muslimana!

Autor: Republika

Svet

18.08.2021

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramzan Kadirov, predsednik Čečenije i jedan od najbliskijih saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina, tvrdi da su talibane stvorili Amerikanci i to da bi izazvali zbrku u muslimanskom svetu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ramzan Kadirov udario i na SAD i na militante u Avganistanu 

Predsednik ruske federalne republike Čečenije, Ramzan Kadirov, žestoko je napao Sjedinjene Američke Države zbog novonastale situacije u Avganistanu, optuživši ih da su talibani njihov projekat usmeren protiv muslimana. 

Kako je još naveo, islamski militanti, koji su u nedelju pod kontrolu stavili čitavu teritoriju Avganistana i spremni su da zavedu strahovladu, pokret su koji je pod direktnom kontrolom Vašingtona.

- Amerika je smislila još jednu prevaru protiv muslimana. Rekli su da nikada neće izaći iz Avganistana, a sada su napustili sve i pobegli. Zamislite, tamo ljudi ginu već decenijama. Pre pet godina broj mrtvih civila je bio dva miliona - naveo je Kadirov, prenose Novosti. 

Prema njegovim tvrdnjama, talibani su američki projekat, te da zato niko ne treba da im veruje.

- Bin Ladena, bivšeg vođu Al-Kaide, je finansirao Vašington tokom sovjetske intervencije u Avganistanu. Mi i naši saveznički narodi sada moramo da ojačamo granice, i da se pripremimo za najgore - nastavio je Kadirov, aludirajući na Uzbeke, Tadžike, Kirgize i Turkmene.

- Za nas to nije problem. Zaustavićemo svakoga ko ugrozi našu državu, naš suverenitet i naš narod - poručio je Kadirov, inače jedan od najbliskijih saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina.

Podsetimo, Kadirov, koji je vatreni musliman, redovno je u javnim nastupima govorio protiv terorističkih organizacija, poput Islamske države (ISIS) i talibana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading