OTKRIVENO GDE SE SAKRIO ODBEGLI PREDSEDNIK AVGANISTANA! Dok njegov narod gine da napusti zemlju pred eksremistima on je našao OAZU LUKSUZA!

Autor: Republika

Svet

18.08.2021

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Avganistana Ašraf Gani, koji je u nedelju pobegao iz zemlje nakon što su je okupirali talibani, nije se sakrio ni u Tadžikistan ni u Kazahstan, kako se verovalo, već u jednu od najbogatijih zemalja sveta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Odbegli predsednik Avganistana Ašraf Gani nestao je u nedelju 

Odbegli predsednik Avganistana Ašraf Gani, koji je u nedelju nestao s lica zemlje nakon što su talibani upali u Kabul i u predsedničku palatu, sakrio se u jednoj potpuno neočekivanoj zemlji. 

Naime, spekulisalo se da je on predsedničkim avionom odleteo u Tadžikistan ili Kazasžhstan, sa kojima je njegova vlada imala bliske kontakte, međutim, ispostavilo se da su to u stvari Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE).

Da je ta bogata zemlja odlučila da umeša prste u avganistansku krizu kako bi sačuvala život Ganija i članova njegove porodice, potvrdio je ministar spoljnih poslova UAE.

- Ministarstvo spoljnih poslova Emirata i Internacionalna korporacija mogu da potvrde da je predsedniku Ašrafu Ganiju i njegovoj porodici utočište pruženo u našoj zemlji - stoji u saopštenju ministasrtva.      

Još nije otkriveno da je to učinjeno po nalogu nekog međunarodnog faktora.

 

 

Podsetimo, Gani je nakon upada talibana saopštio kako je doneo odluku da napusti zemlju kako bi se izbeglo masovno krvoproliće. Međutim, njegov potez mnogi su osudili posebno nakon što su svet obišli potresni snimci kako narod Avganistana u očajanju pokušava da napusti domovinu budući da su njome zavladali ekstremisti iz redova talibana.

Takođe, nedavno su ruski mediji objavili kako je Gani, inače jedan od najbogatijih ljudi Avganistana i poznati akademik, zemlju napustio s koferima para.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading