TALIBANI SU MI ISKOPALI OČI DOK SAM BILA TRUDNA! Iskustvo Avganistanke ledi krv: Pre nego što su joj zabili oštricu u glavu IZREŠETALI SU JE OSAM PUTA PO NAREĐENJU OCA!

Autor: Republika

Svet

18.08.2021

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avganistanska policajka, poznata samo po imenu Katera (33), brutalno je mučena prošle godine nakon što se vraćala s posla i naletela na trojicu talibana na motorima, koji su od njenog oca, islamističkog militanta, dobili nalog da je ubiju na zastrašujući način.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Avganistanka Katera preživela je stravično mučenje prošle godine

Nesrećna Avganistanka poznata u medijima samo po imenu Katera (33), koja je prošle godine jedva preživela napad talibana kada su je, dok je bila u drugom mesecu trudnoće, najpre izrešetali sa osam metaka, a zatim joj nožem iskopali oba oka, odlučila je da svoju više nego potresnu priču podeli sa ostatkom sveta sada kada su islamski militanti ponovo zavladali njenom zemljom, zbog čega je, kako tvrdi, zabrinuta za svoje sunarodnice. 

Tu bivšu policajku talibani su zarobili u provinciji Gazni u oktobru prošle godine. Kobnog dana se vraćala kući s posla kada su je zaustavila trojica muškaraca na motorima. Prvo su joj tražili ličnu kartu, a zatim u nju sasuli osam metaka. Kada je pala na zemlju iskopali su joj oči i ostavili je da umre.


Međutim, Katera je preživela i u novembru je sa svojim suprugom pobegla u Indiju i sadažive u Nju Delhiju. Napad na nju naredio je, kako je otkrila, njen otac.

- U očima talibana, žene nisu živa bića nego meso koje treba istući - počela je svoju ispovest Katera za News18, a zatim nastavila da otkriva detalje stvarnosti u kakvoj žive avganistanske žene. 

- Prvo nas muče, a zatim odbacuju naša tela kako bi pokazali razmere kazne. Ponekad tela bacaju psima kao hranu. Imala sam sreće što sam preživela. Morate da živite u Avganistanu pod talibanskom vlašću da biste mogli da zamislite kakav se pakao tamo događa ženama, deci, manjinama... - istakla je ona. 

Prema njenim rečima, ženama je zabranjeno bukvalno sve, pa i da posećuju muške lekare, da studiraju ili da rade.

- Šta onda ženama preostaje? Ostavljene su da umru? Čak i ako misle da smo samo reproduktivne mašine, nema zdravog razuma osim čiste mržnje. Kako da žena rodi dete takvim muškarcima bez medicinske pomoći - pitala je ona sugestivno, a zatim navela kako je svetu teško da zamisli šta je u Avganistanu izgrađeno u poslednjih 20 godina, što je sada propalo.

- Gradili smo snove. Sada ih više nema. Za nas je sve gotovo. Žene koje rade u vladi ili policiji progone i prete im. To se, nažalost, događalo i pre nego što su talibani zauzeli zemlju. Bojim se za žene tamo. Ne samo da ih ubijaju, nego ih i muče i iživljavaju se nad njima. Oni su mrlja Islama - istakla je nesrećna Katera.

S njom je u Indiji jedno dete, a ostalih petoro je u Avganistanu s rođacima.

- Jako sam zabrinuta za njih. Ambasade su zatvorene i ne izdaju više vize. Moj otac će sigurno ići po moju decu. Strah me da ih ne natera da uzmu oružje u ruke i upropasti im život - rekla je Katera čiji najstariji sin ima 15 godina.

Upucali je nasred ulice jer nije nosila burku 

Stravičan zločin dogodio se već juče u Avganistanskoj provinciji Takar, samo nekoliko sati nakon što je portparol talibana Zabihulah Mudžahid na prvoj konferenciji za novinare obećao kako će njegova militantna organizacija pokazivati poštovanje prema ženama. Naime, zločinci iz redova islamista upucali su jednu mladu ženu nasred ulice samo zato što nije nosila burku, to jest nije pokrila lice, već samo glavu. Nesrećni roditelji ubijene devojke su jecali nad njenim telom koje je ležalo u lokvi krvi, ali su talibani i njih rasterali. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading