TALIBANI OBUSTAVILI SVE LETOVE IZ KABULA! Čuju se pucnji na aerodromu!

Autor:

Svet

17.08.2021

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talibani su obustavili sve letove iz Kabula.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Pucnji na aerodromu u Kabulu, talibani obustavili sve letove

 

Kako je naveo talibanski pokret radi se o privremenoj obustavi svih letova iz Kabula, objavila je televizija "Skaj njuz arabija", a prenosi Spunjik.

Ranije je televizija "Al Džazira" saopštila da su se čuli pucnji pored aerodroma kako bi se veliki broj ljudi rasterao.

U međuvremenu je komanda civilne avijacije Avganistana izvestila da rade na rešavanju tehničkih problema i uspostavljanju reda na aerodromu u Kabulu kako bi se omogućilo obnavljanje letova civilnih aviona.

- Svi civilni letovi na međunarodnom aerodromu Hamida Karzaja su obustavljeni. Zvaničnici Komande civilne avijacije rade na uklanjanju tehničkih problema i uspostavljanju reda kako bi obezbedio normalan rad aerodroma - navodi se u izjavi Komande civilne avijacije na Fejsbuku.

Tokom jučerašnjeg dana je portparol Pentagona Džon Kirbi saopštio da aerodrom u Kabulu ne prima i ne dozvoljava letove vojnih i civilnih aviona zbog nedavnih incidenata u cilju bezbednosti. Kasnije su, tokom noći vojni avioni evropskih država počeli da lete iz Kabula kako bi evakuisali ljude.

Podsetimo, pošto su talibani zauzeli Kabul, Avganistanci su pohrlili na aerodrom u nastojanju da odu iz zemlje, neki među njima su trčali po pisti uz avion koji se sprema za poletanje, a bilo je i onih koji su se zakačili za avion.


U haosu na aerodromu u Kabulu poginulo je sedmoro ljudi, uključujući one koji su pali sa američkog vojnog transportnog aviona.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading