AMERIKANCI SU U AVGANISTANU URADILI ISTO ŠTO I SA JUGOSLAVIJOM! Rusija žestoko udarila po SAD!

Autor: Republika

Svet

17.08.2021

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Gruško, zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, opleo je po politici Amerike u drugim zemljama širom sveta, optuživši je da samo donosi haos poput onog nastalog nakon raspada Jugoslavije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Upad talibana u Kabul komentarisao Aleksandar Gruškov 

Aleksandar Gruško, zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, žestoko je udario na Sjedinjene Američke Države i na njenu, kako je naglasio, pogubnu politiku u Avganistanu, kojom je pokazala da istom matricom redom uništava zemlje kao što je to učinila i sa Jugoslavijom i Libijom. 

- Događaji u Avganistanu su logičan ishod povlačenja američke i NATO vojske. Jugoslavija, Libija, a sada i Avganistan. Zar je moglo nešto drugo da se očekuje? Trilion je potrošen u prazno - istakao je Gruško i podsetio da su u NATO 20 godina govorili o tvrđavi "transatlantske sloge i o uzimanju u obzir mišljenja svakog člana Alijanse: zajedno smo došli, zajedno ćemo i otići, što za Ameriku očigledno ne važi". 

- Amerika je u ovom slučaju rekla: "Dosta je" i celokupno transatlantsko jedinstvo se pojavilo u svoj svojoj slavi - konstatovao je ruski zvaničnik, prenosi Sputnjik. 

Kako je otkrio, Rusija je ranije predlagala NATO da se napravi algoritam akcija na temu Avganistana u slučaju evakuacije u kriznim situacijama, međutim, Alijansa nije bila zainteresovana.

- Kao rezultat ove arogancije pojavljuju se zahtevi bez pardona da države-članice ODKB sada otvore granice za sve koji su sa NATO sarađivali - dodao je diplomata.

Podsetimo, talibanski militanti su poslednjih nedelja krenuli u ofanzivu kroz čitavu zemlju nakon što je američki predsednik Džo Bajden objavio da će iz Avganistana povući sve snage svoje zemlje. U nedelju su, mnogo pre nego špo su to očekivale i SAD, prodrli u glavni grad Kabul i proglasili da su osvojili čitavu zemlju. Predsednik Avganistana Ašraf Gani je pobegao, a nesrećni narod već dva dana masovno beži od talibanskog terora. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading