ERDOGAN DIŽE ZID U TURSKOJ ZBOG MIGRANATA! Tramp je malo dete, pogledajte šta niče na granici sa Iranom: IZ AVGANISTANA IDE HAOS! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

17.08.2021

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan već je podigao pet kilometara betonskog bedema prema granici sa Iranom, odakle se u narednom peridou očekuje masovniji priliv izbeglica zbog situacije u Avganistanu, a planirana je izgradnja 295 kilometara dugog zida.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Izgradnju Erdoganovog zida u nedelju ispratio ministar Akar  

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan diže betonski zid na granici sa Iranom kako bi sprečio da migranti ilegalno prelaze u njegovu zemlju, a megalomanski projekat kakav dugo nije viđen na tom delu planete dodatno je ubrzan nakon novonastale situacije u Avganistanu, odakle se očekuje da će na stotine hiljadana izbeglica krenuti put Irana, a zatim i Turske i ostatka Evrope

Podsetimo, mnogi nesrećni Avganistanci beže iz svoje domovine nakon što je talibanska militantna grupa u nedelju pokorila čitavu državu. 

- Gradimo modularni zid. Veliki deo je završen. Iskopano je skoro 150 kilometara temelja - rekao je u nedelju ministar odbrane Turske Hulusi Akar nakon obilaska granice sa Iranom. 

 

 

Prema njegovim rečima, pet kilometara zida je već u izgradnji, a plan Turske je da podigne bedem dug 295 kilometara.

- Za obezbeđivanje granice se koristi savremena oprema, poput uređaja za noćno osmatranje i akustičnih senzora. Postalo je vrlo lako otkriti pokretljivost na granici - rekao je turski ministar.

Podsetimo, zid zbog "najezde" migranata prvi je počeo da gradi nekadašnji američki predsednik Donald Tramp, koji je projekat vredan nekoliko milijardi dolara započeo na granici s Meksikom. Izgradnja tog bedema stopirana je nakon što je na čelo SAD došao Džo Bajden, otkad su zabeleženi i masovniji prelasci migranata iz te zemlje. 

Tramp je kritikovan u čitavom svetu da je diskriminator i bezdušnik koji ne oseća samilost prema napaćenom narodu.      

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikola

17.08.2021 11:45

To što se događa u Afganistanu je žalosno alinisu svi tamo simpatizer talibana pa mi nije jasno kako to rizikuju život penjući se na točkove aviona a ne žele da se bore za Afganistanu. Takođe, u Siriji smo videli da i žene uzimaju pušku i bore se. Tu se slažem sa Bajdenom (nažalost) da niko neće ginuti za njih. Ako im se sviđaju talibani neka žive u sistemu koji vole a ako ne neka se bore, kuknjava na internetu im neće pomoći