ZATVARAJU ZEMLJU ZBOG JEDNOG NOVOZARAŽENOG: Ceo Novi Zeland ide u TRODNEVNI "lokdaun"!

Autor:

Svet

17.08.2021

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi Zeland prijavio je svoj prvi slučaj kovida-19 u zajednici u gotovo šest meseci, rekli su zdravstveni službenici u utorak, a premijerka Džakinda Ardern najavila je zbog njega novo zatvaranje zemlje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Ministarstvo zdravlja reklo je da je slučaj prijavljen u Oklendu te da još uvek nije poznato je li povezan s granicom. 

Lokdaun će trajati sedam dana u Oklendu, ali tri dana u ostatku zemlje. Ardern je rekla da vlasti pretpostavljaju da je novi slučaj delta varijanta, iako to nije potvrđeno.

Poslednji slučaj u zajednici bio je prijavljen 28. februara. Otad su svi slučajevi kovida na Novom Zelandu zabeleženi na granici.

- Čvrst i rani odgovor je najbolji alat za suzbijanje bilo kakvog potencijalnog širenja te se mole svi na Novom Zelandu da ostanu mirni, budu ljubazni i odrade vlastiti deo dok ne prikupimo više informacija o potencijalom slučaju - reklo je ministarstvo u saopštenju, prenosi Index.

Novi Zeland, s populacijom od 5 miliona ljudi, zabeležio je ukupno 2.570 slučajeva virusa i 26 smrtnih slučajeva tokom pandemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading