MIGRANTI IZ AVGANISTANA OSTAJU U SRBIJI? MAĐARSKA PORUČUJE: Narod NEĆE trpeti posledice pogrešnih odluka!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

17.08.2021

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarska neće dozvoliti neograničen pristup migrantima iz Avganistana, rekao je danas zvaničnik ministarstva inostranih poslova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Državni sekretar Levent Mađar rekao je da je svet svedok "potpunog vojnog i političkog kolapsa Avganistana" posle povlačenja američkih trupa iz zemlje, piše MTI.

Kada su SAD objavile da povlače svoje trupe iz Avganistana, mađarska vlada je rekla da naša zemlja treba da se osigura da ne postane leglo međunarodnog terorizma ili tačka za masovne migracije, kazao je Mađar.

Prema njegovim rečima, vlada odbija da dopusti da mađarski narod trpi posledice "pogrešnih geopolitičkih odluka i operacija".

Mađar je naveo da Budimpešta traži načine na koje bi mogla da pomogne onima koji su radili za mađarske trupe kao prevodioci ili u drugim svojstvima u poslednjih 20 godina.

Mađar je naglasio da su SAD i Mađarska vojni saveznici, ali da "očigledno da povlačenje nije trebalo da bude tako".

Ono što trenutno vidimo u Kabulu i drugim delovima Avganistana je zastrašujuće i mislim da bi moglo dovesti do doba migracija i međunarodnog terorizma koji ne želimo - rekao je on i dodao da Mađarska mora biti spremna da se suoči sa ozbiljnim problemima migracionog pritiska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading