ISLAMSKA DRŽAVA SPREMA POJAČANJE: Napade će izvršavati džihadistkinje!

Autor: Tanjug

Svet

08.12.2017

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik OEBS za borbu protiv terorizma Peter Nojman smatra da bi međunarodna zajednica trebalo da promeni fokus u borbi protiv terorizma, jer Islamska država sada pokušava pojačano da regrutuje žene.

RepublikaFoto: youtube.com/Conflict Studies
Izdata je fatva koja kaže da žene mogu i treba da učestvuju u terorizmu.

On je, u izjavi agenciji APA, rekao da je izdata fatva (savet od muslimanskih vođa) koja kaže da žene mogu i treba da učestvuju u terorizmu.

Da li su ti pozivi do sada bili delotvorni još nije registrovano, ukazao je Nojman dodajući da su žene do sada manje zapažene kao džihadistkinje.

Nojman ističe da bi fokus sada trebalo usmeriti na žene, koje imaju i važnu ulogu u prepoznavanju radikalizaciji dece.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne postoji dokazana veza između izbeglica i terorizma

Iako ne postoji dokazana veza između izbeglica i terorizma poznato je da postoje slučajevi gde su se izbeglice radikalizovale, te se tome mora prići realistično i radom na prevenciji.


Takođe je ocenio da je u borbi protiv terorističkih mreža neophodna "mreža", dodajući da bi OEBS mogao da preuzme ulogu koordinatora.

- U pojedinim zemljama, kao što je Kosovo, postoji mnogo nekoordinisanih antiterorističkih aktivnosti različitih aktera kao što su UN, EU, SAD i drugi - ukazao je Nojman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading