CRNOGORCI PUKLI 20 MILIONA EVRA U AVGANISTANU! Poslanik DF raskrinkao kako se misija Đetića pretvorila u debakl

Autor: Republika

Svet

16.08.2021

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta (DF), žestoko je isprozivao državu koja je dozvolila da se 20 miliona evra posreskih obveznika utroši na misiju koja se sada, sudeći po dešavanjima u Avganistanu, ispostavila potpuno propalom.

Republika

Foto: TanjugAP

Jovan Vučurović o misiji svoje zemlje u Avganistanu  

Crna Gora je sa 557 vojnika 10 godina učestvovala u misiiji u Avganistanu, što je trebalo da bude korisno za zemlju naših suseda kako bi stekla afirmaciju u svetu, međutim, nakon aktuelnih dešavanja u ratom razrušenoj azijskoj državi ispostavilo se, kako tvrdi Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta (DF), da je to sve bio jedan veliki debakl.

- Novonastala situacija u Avganistanu pokazala je sav besmisao u strateškom razvoju crnogorske vojske u poslednjih 15 godina, kao i to da je Crna Gora u ovoj besmislenoj misiji za 10 godina potrošila 20 miliona evra, odnosno dva miliona godišnje - poručio je Vučurović.

Crnogorci su, podsetimo, učestvovali u mirovnim misijama ISAF i "Odlučan korak", čiji cilj je bio primarno orijentisan ka uspostavljanju mira i stabilnosti u Avganistanu. 

- Treba se zamisliti koliko se samo za ovaj uzaludno utrošeni novac moglo izgraditi bolnica i škola po Crnoj Gori - naveo je Vučurović, preneo je podgorički portal CdM.

Prema njegovim rečima, bivši režim to uopšte nije interesovalo, jer su se oni, kako kaže, radi očuvanja vlasti, svojih pozicija i nelegalno stečenog bogatstva, dodvoravali nekim međunarodnim centrima moći.

Kako je izjavio, nakon "uspešno" obavljenog zadatka u Avganistanu, Veselin Veljović, Zoran Lazović, Predrag Bošković, Duško Marković i slični, pod dirigentskom palicom Mila Ðukanovića, pokušali su da mobilišu svoje poslušnike iz bezbedonosnih snaga i izazovu nemire po Crnoj Gori, najavljujući krvave obračune i sprečavanje svečanog čina ustoličenja mitropolita Joanikija.


Vučurović takođe navodi da je na novoj vlasti da umesto svakodnevnih napada na lidere DF, pogledaju istini u oči i preduzmu sve potrebne mere i preventivno deluju i spreče Ðukanovića u nameri da destabilizuje Crnu Goru

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading