SOROŠ NAPAO SI ĐINPINGA: On je najopasniji neprijatelj otvorenog društva na svetu, IZAZIVA RAT SA AMERIKOM!

Autor: Republika

Svet

16.08.2021

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki milijarder Džordž Soroš žestoko je opleo po kineskom predsedniku Si Đinpingu u svom autorskom tekstu za Vol strit džornal, navodeći da je on opasan i za sopstvenu zemlju i za svet.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Si Đinping na udaru američkog milijardera Soroša 

Američki milijarder Džordž Soroš je u autorskom tekstu za Vol strit džornal žestoko je napao kineskog predsednika Si Đinpinga, optuživši ga da se pretvorio u diktatora koji "pokušava da postane doživotni predsednik", ali kom, kako navodi, predstojeći 20. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine može da poremeti planove. 

Soroš, naime, tvrdi da je kineski lider svoje pristalice pretvorio u svoje klimoglavce, čime je napustio nasleđe svog prethodnika Deng Sijaopinga i njegov reformski put, koji je, prema Soroševom viđenju, imao "veoma drugačiji koncept kineskog mesta u svetu", prenosi Sputnjik. 

- Sa Si Đinpingom postoji malo prostora za politički balans. Njemu će biti teško da prilagodi svoju politiku promenama u realnosti, pošto vlada zastrašivanjem. Njegovi potčinjeni ne smeju da mu kažu kako se realnost promenila iz straha da ne pokrenu njegov gnev. To ugrožava budućnost Kine kao jednopartijske države - napisao je Soroš i ponovio svoje tvrdnje kako Đinpinga smatra najopasnijim neprijateljem otvorenog društva na svetu. 

Osnivač Fonda za otvoreno društvo optužio je kineskog lidera i za kontradiktornost koja bi, kako je istakao, mogle da najmnogoljudniju zemlju sveta odvedu u rat sa SAD. 

- Đinping je pokazao da želi da u sledećoj deceniji zauzme Tajvan i pojačava kineske vojne kapacitete - naveo je Soroš i još jednom lično udario na Sija.

Si Đinping uništava političku budućnost najznačajnijih i najambicioznijih ljudi u veoma uskoj i ambicioznoj eliti. On je ekstremno slab i sada verovatno ranjiv - naveo je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
SRBA SRBIN

16.08.2021 14:44

OVAJ SOROŠ OPET JE POBEGO GROBARIMA SA LOPATE!!!

Komandant 1001

18.08.2021 08:29

'odajući mrtvac !