NAJMANJE 304 POGINULIH U ZEMLJOTRESU NA HAITIJU! Država gotovo sravljena sa zemljom! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Svet

15.08.2021

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 304 osobe su poginule, a stotine su povređene u razornom zemljotresu koji je u subotu pogodio jugozapadni Haiti, saopštile su lokalne vlasti.

Foto: Tanjug

 

 

Potres je devastirao ovu siromašnu karipsku državu, rušeći crkve, hotele, škole, kuće, prenosi Rojters.

Zemljotres je bio magnitude 7,2 stepena, ali posle glavnog potresa usledila je serija nešto slabijih, od kojih je jutrošnji iznosio 5,9 stepeni.

Epicentar zemljotresa bio je osam kilometara od grada Peti Trud Nip, oko 150 km zapadno od glavnog grada Port-o-Prensa, na 10 km dubine, saopšteno je iz američke Agencije za geologiju.

Zemljotres se osetio do Kube i Jamajke, a premijer Haitija Arijel Anri proglasio je vanredno stanje u četiri najpogođenija područja zemlje i poručio da neće tražiti međunarodnu pomoć dok ne budu poznate razmere štete.

On je potvrdio da su neki gradovi skoro potpuno razoreni i da će vlada pomoći ugroženima, naročito u prioblanom gradu Le Kaj.

- Najvažnije je da se iz ruševina izvuče što više preživelih. Čuli smo da su lokalne bolnice, posebno u Le Kaju, pune povređenih ljudi - rekao je premijer, preneo je ranije AP.

U galeriji ispod pogledajte strahovite posledice zemljotresa na Haitiju:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading