DRAMA U TURSKOJ! Srušio se avion za gašenje požara: Spasilačke ekipe na terenu!

Autor: Republika

Svet

14.08.2021

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U oblasti Kahramanmaraša u Turskoj srušio se avion tokom gašenja požara, u potragu za njim upućena je spasilačka ekipa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto:Ilustracija

Prema saznanjima agencije Andolija avion za gašenje požara turska Uprava za šumarstvo iznajmila je od Rusije. Avion je koristila kancelarija regionalnog odeljenja za šumarstvo grada Adane.

Prema prvim informacijama televizije NTV, u avionu je bilo sedam osoba: tri pilota, jedan navigator, jedan tehničar, jedan operater i jedan inženjer i cela posada je poginula. Nakon toga saopšteno je da su posadu činila pet pripadnika ruske vojske i tri pripadnika turske.

Tokom gašenja požara sa njim prekinuta veza, a u region je upućen veliki broj tehnike za spasavanje, prenosi Sputnjik.

Gradonačelnik Kahramanmaraša Omer Faruk izjavio je za Anadoliju da je požar u šumi izbio u udaru groma danas popodne. U gašenju požara učestvovale su vatrogasne jedinice sa zemlje i iz vazduha.

- Poslali smo avion u region, ali je nakon nekog vremena veza sa njim prekinuta i on je pao. Upravo se dogodio incident. Na mesto pada aviona poslali smo veliki broj ljudi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading