BODIBILDER IZREŠETAO PETORO, MEĐU NJIMA I DEVOJČICU (3)! Otkriven identitet monstruma u crnom koji je pucao na svoju porodicu, PA PRESUDIO SEBI!

Autor: Republika

Svet

13.08.2021

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džejk Dejvison (23), sportista i vozač krana na gradilištu, identifikovan je kao ubica koji je u četvrtak uveče izveo krvavi pohod u engleskom gradu Plimutu, što je prva takva masovna pucnjava u Britaniji još od 2010.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Twitter

Ubica iz Plimuta je identifikovan kao Džejk Dejvison 

Stravičan krvavi pohod dogodio se u u engleskom gradu Plimutu kada je monstrum identfikovan kao Džejk Dejvison (23) iz vatrenog oružja nasmrt izrešetao petoro ljudi, dve žene, dva muškarca i trogodišnju devojčicu. 

Kako je tekao krvavi pir? 

Dejvison je bodibilder koji je radio kao šegrt na stovarištu, gde je vozio kran, a u četvrtak uveče je bez najave, naoružan dugocevnim vatrenim oružjem, upao u kuću u Bidik drajvu i zapucao na ljude za koje se veruju da su članovi njegove porodice. U tom napadu je ubijeno i dete, ali još nema informacija koje su tačno preostale žrtve jer je Dejvison nakon pucnjave u kući izašao na ulicu i nastavio da ispaljuje metke na ljude. 

Najpre je upucao slučajnog prolaznika u Henderson plejsu, a zatim je upao u obližnji park i zapucao, ranivši dvoje šetača pasa. Nedugo potom je kleknuo na travnjak i presudio i sebi. Istražitelji su odmah isključili mogućnost da je u pitanju terorizam. 

Republika

Foto: Facebook/Jake Davison

Profil na Fejsbuku Dejvisona prepun je njegovih selfija   

Britanski list Dejli mejl prenosi da je Dejvison živeo u ulici odakle je i započeo ubistva i ranjavanja nedužnih ljudi. Imao je svoj Jutjub kanal gde je ubacio nekoliko video-snimaka, uključujući one o treninzima, ali i o odnosima muškaraca i žena i mentalnom zdravlju.  

Na Fejsbuku je, na naslovnoj fotografiji, citirao reči američkog astronautičkog inženjera i pisca Roberta Zubrina. 

- Ljudi pričaju da opasnosti po čovečanstvo leže u prenaseljenosti, globalnom otopljavanja, iscrpljivanju Zemljinih resursa ili udaru asteroida. Verujem da su to u osnovi loše ideje koje su bile izvor sveg zla u 20. veku. Nije bilo dovoljno stvari da se okreću u krug i to ne samo zato što se Zemlja okreće, već zato što nam je svima potrebno kruženje - glasi deo Zubrinovog citata. 

 

Najnovija masovna pucnjava u Britaniji prva je posle 11 godina u toj zemlji, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost širom Ujedinjenog Kraljevstva i podstaklo pitanje na koji način je Dejvison uspeo da dođe do puške budući da je na ostrvu zakon o nošenju oružja jedan od najstrožih na svetu. 

Takođe, postavlja se pitanje da li je Dejvison od ranije poznat policiji i da li je napad koji je izveo na bilo koji način mogao da bude sprečen. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Premijer Boris Džonson uputio saučešće porodici stradalih 

- Moje misli su sa članovima porodice i prijateljima žrtava. Zahvalan sam hitnim službama što su kobne večeri reagovale na vreme - napisao je na Tviteru britanski premijer Boris Džonson.    

Prvo ubio ženu i dete

Svedoci zastrašujućeg događaja opisali su da su neposredno pre pucnjave videli muškarca u crnom kako se približava kući u kojoj je izveo krvavi pir i to u trenutku kada je nogom razvalio vrata i upao u objekat.  

- Videla sam da je upao unutra i verujem da je upucao ženu i njenu ćerku. Zatim je otrčao do parka. Čula sam da je tamo ubio svog brata - ispričala je komšinica nesrećne napadnute porodice Šeron Tarner (57).   

Čitav Plimut je nakon incidenta stavljen pod pojačan nadzor.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading