EU PRETI TALIBANIMA MEĐUNARODNOM IZOLACIJOM, A OVAJ POKRET ZA IZOLACIJU I RATUJE! Ljudi u čudu!

Autor:

Svet

13.08.2021

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija upozorila je talibane, koji se nalaze pred konačnom pobedom u Avganistanu, da će im nametnuti izolaciju ako vlast preuzmu nasiljem!?

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako piše Kurir, sve bi ovo bilo smešno da nije tragično, jer jedan od postulata ovog pokreta od osnivanja prvog Islamskog emirata Avganistana je bila izolacija i vraćanje u period kad je živeo Prorok Muhamed, ali i jedan od ideologa Talibana Abdul al Vahab, koji je živeo u 17. veku. Naravno uz određene modifikacije i balgodeti savremenog doba za privilegovane.

Između ostalog tu se podrazumeva i izolacija. Valja dodati da su talibani imali diplomatske odnose sa ukupno nekoliko zemalja od koji su bili najvažniji Pakistan i UAE, ali ni sa jednom državom, a kamoli sa EU.

- Ako se vlast preuzme silom i ponovo uspostavi Islamski emirat, talibani će se suočiti sa nepriznavanjem, izolacijom, nedostatkom međunarodne podrške i izgledom za nastavak sukoba i dugotrajnu nestabilnost u Avganistanu. EU ima za cilj da nastavi svoje partnerstvo i podršku narodu Avganistana. Međutim, podrška će biti uslovljena mirnim i inkluzivnim rešenjem i poštovanjem osnovnih prava svih Avganistanaca, uključujući žene, mlade i manjine - rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading