KOLEKTIVNI IMUNITET NEĆEMO NIKAD DOSTIĆI! Tvorac Astra Zeneke tvrdi da je treća doza vakcine NEPOTREBNA!

Autor:

Svet

12.08.2021

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Endrju Polard, koji rukovodi timom za razvoj vakcina u Oksfordu, smatra da je treća doza vakcine nepotrebna i da postizanje kolektivnog imuniteta nije moguće

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Polard kaže da to što vakcine nisu do sada zaustavile širenje koronavirusa znači da je kolektivni imunitet postao "mit".

Profesor je objasnio da da delta soj može da zarazi i vakcinisane ljude onemogućavajući postizanje kolektivnog imuniteta čak i sa visokim obuhvatom vakcinacije.

- Problem je što ovaj virus nisu male boginje. Ako se 95 odsto ljudi vakcinisalo protiv malih boginja, virus ne može da se širi u populaciji - rekao je on pred parlamentarnim odborom.

Polar veruje i da bi odluka o vakcinaciji trećom dozom trebalo da se zasniva na naučnim istraživanjima naglasivši da zasad ne postoji nijedan dokaz o povećanju teških oblika bolesti i smrtnih slučajeva kod osoba koje su primile dve doze vakcine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading