ITALIJANSKI MINISTAR NAPRAVIO SKANDAL: Član vlade predložio da park nosi ime Musolinijevog brata, stranke zahtevaju HITNU ostavku!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.08.2021

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parlamentarne stranke levog centra u Italiji traže da zamenik ministra za ekonomiju i finansije Klaudio Durigon podnese ostavku nakon što je javno predložio da se park u Latini nazove po bratu fašističkog vođe Musolinija, Arnoldu, piše list “Il fato Kotidijano”.

Republika

Foto: commons.wikimedia.org/Gio Dalo

Klaudio Durigon

Prema italijanskom zakonu veličanje fašizma je kažnjivo.

Park u gradu Latina sada nosi ime dvojice sudija Falkonea i Borselina, koje je likvidirala mafija, i njih dvojica su simbol borbe protiv organizovanog kriminala.

Sekretar Demokratske stranke Enriko Leta je povodom slučaja izjavio da je “član vlade jednim udarcem ukaljao ne samo imena dvojice sudija već i antifašističku orjentaciju Italije, te da je njegov istup nespojiv s njegovim mandatom u izvršnoj vlasti".

Durigon je član desničarske stranke “Liga” koja najavljuje da neće dozvoliti smenu svoga čoveka.

List primećuje da se premijer Mario Dragi nije izjasnio o incidentu, a da lider stranke “Italija Viva”, Mateo Renci koji se deklariše kao levi centar, “upadljivo” ćuti o slučaju kao i druge desničarske stranke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading