KOVID PACIJENTI UMIRALI U MUKAMA U BOLNICI! Došli su na lečenje, a tamo ih je sačekao pravi pakao!

Autor: Republika

Svet

10.08.2021

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravična sudbina zadesila je devetoro ljudi koji su u bolnici u ruskom gradu Vladikavkazu umrli nakon što je puklo crevo za dovod kiseonika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija 

Devet pacijenata iz Vladikavkaza, glavnog grada ruske republike Severne Osetije, koji su završili u bolnici sa simptomima KOVID-19 umrli su u mukama u postelji, ali ne od posledica koronavirusa, već zbog pucanja cevi za dovod kiseonika. 

- Devet pacijenata obolelih od koronavirusa umrlo je zbog nedostatka kiseonika u bolnici u Vladikavkazu. Dogodio se kvar na sistemu za dovod kiseonika - kratko je saopštilo Rusko ministarstvo zdravlja, dok je istražni odbor te zemlje otkrio kako se vodi istraga zbog nepoštovanja sigurnosnih propisa i smrt zbog nemara.

Inače, od početka pandemije u Rusiji se dogodilo nekoliko incidenata u KOVID bolnicama, koji su doveli do smrti pacijenata. Tako su u junu tri osobe izgubile život u požaru u bolnici u Rjazanju, jugoistočno od Moskve, a sumnja se da je uzrok kvar na respiratoru. U maju 2020. je sedam osoba poginulo u požaru u bolnicama u Moskvi i u Sankt Peterburgu, gde se takođe sumnja na kvar na respiratorima.

Rusija je četvrta u svetu po broju zaraženih koronavirusom s gotovo 6,5 miliona službeno prijavljenih slučajeva. Podaci statističke agencije Rostat govore da je krajem maja u Rusiji bilo najmanje 290.000 umrlih od KOVIDA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading