KRALJIČIN SIN OPTUŽEN ZA SILOVANJE DEVOJČICE! Skandal neviđenih razmera trese britansku kraljevsku porodicu!

Autor: Republika

Svet

10.08.2021

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanskog princa Endrua, drugog sina kraljice Elizabete II, optužila je Virdžinija Roberts Đufre (38), koja tvrdi da ju je on 2001. triput seksualno zlostavljao na zabavama osuđenog pedofila Džefrija Epstajna.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princ Endru, jedan od kraljičinih sinova, na meti optužbi Đufreove 

Novi skandal neviđenih razmera trese britansku kraljevsku porodicu nakon što je Virdžinija Roberts Đufre (38) na federalnom sudu u Njujorku optužila princa Endrua (61), vojvodu od Jorka, da ju je silovao dok je bila devojčica. 

Reč je o sinu britanske kraljice Elizabete II, koji je mnogo puta punio novinske stupce najvećih svetskih tabloida zbog raskalašnog, pa i bludnog ponašanja, posebno nakon što je obelodanjeno da je tokom druženja sa sada već preminulim osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom uživao na njegovim razvratnim žurkama s maloletnicama.

Upravo je na nekim od tih zabava bila i Đufreova koju je, kako je otkrila u Njujorku, princ Endru silovao kada je imala manje od 18 godina.     

 

Nije bilo potrebno mnogo da društvenim mrežama počne da kruži fotografija mlađanog Endrua kako grli Đufreovu kada je bila tek devojčica, što je ispraćeno salvom negativnih komentara na račun princa.

- Ako ga ne bi tužila sada, dozvolila bi mu da izbegne odgovornost za svoje postupke. Virdžinija želi da se izbegnu situacije u kojima bogati i moćni ljudi beže od odgovornosti za svoje postupke - poručio je žrtvin advokat Dejvid Bois i otkrio da je u tužbi navedeno kako je britanski kraljević čak triput imao seksualni odnos sa Đufreovom protiv njene volje i to 2001. kada je pedofil Epstajn bio na vrhuncu slave i bogatstva u "visokim krugovima američkog društva". 

Kako je navedeno, žrtva je tada imala samo 17 godina i sada traži naknadu od njenog navodnog zlostavljača za pretrpljenu fizičku i duševnu bol.

- Smatram princa Endrua odgovornim za ono što mi je učinio. Moćni i bogati nisu izuzeti od odgovornosti za svoje postupke. Nadam se da će druge žrtve videti da je moguće da se ne živi u tišini i strahu, već da se može povratiti život govoreći o zlostavljanju i zahtevajući pravdu - navela je Đufreova u saopštenju.

 

 

Ona je 2014. podnela tužbu državnom sudu u Floridi, u kojoj se navodi da ju je milioner i osuđeni pedofil Džefri Epstajn podvodio svojim prijateljima zbog seksa dok je bila maloletna. Kako je kasnije tvrdila, među zlostavljačima je bio i princ Endru, navodi Sputnjik.

Epstajn, koji je priveden u državi Njujork u julu 2019. zbog optužbi za prostituciju, seksualno zlostavljanje i podvođenje maloletnika, izvršio je samoubistvo u svojoj zatvorskoj ćeliji 10. avgusta 2019, pre nego što mu je počelo suđenje. Sa njim su se u vezu dovodili i mnogi drugi viđeni Amerikanci, poput milijardera Bila Gejtsa, ali i Bila Klintona, što je on kasnije negirao. 

Inače, princ Endru je rođen 1960, odmah nakon princa Čarlsa, naslednika britanske krune. Sa bivšom suprugom Sarom ima dve ćerke, Beatris i Evgeniju. Oduvek je izazivao pažnju medija zbog raskalašnog ponašanja, dovođenja u vezu s prostitutkama, pa u jednom momentu čak i zbog konzumiranja droge. 

 

Uprkos svemu tome, njegova bivša supruga Sara je saopštila kako veruje u svaku reč svog nekadašnjeg partnera kada je u pitanju druženje sa Epstajnom. Naime, Endru je od trenutka iznošenja optužbi na račun pedofila priznao kako se družio sa njim, ali je negirao da je "koristio usluge prostitutki, posebno maloletnica, na raskalašnim žurkama". 

 

Zanimljivo je, međutim, da je negirao da se ikada fotografisao sa Đufreovom, iako ta fotografija postoji.

- Apsolutno se ne sećam da sam se ikad fotografisao sa njom - ponovio je Endru u intervjuu u kom je komentarisao optužbe Đufreove. 

Bakingemska palata se nije oglašavala po pitanju najnovijeg skandala.   

Interesantno je da je Odštetni fond za žrtve seksualnog zlostavljanja Džefrija Epstajna u ponedeljak završio s radom isplativši odštete za čak 150 osoba u vrednosti od 121 milion dolara. Nezavisni šef fonda, organizacije koja se finansirala iz Epstajnove imovine, rekao je da je primio dvostruko više zahteva nego što se očekivalo. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading