NAMERNO ZAPALILI GRČKU?! Tužilaštvo HITNO naredilo istragu: Iza vatrene stihije krije se KRIMINALNI PLAN?!

Autor: Republika

Svet

09.08.2021

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac Vrhovnog suda Grčke Vasilis Plitoas tvrdi da je sinhronizovano izbijanje više požara na različitim lokacijama delo kriminalnih aktivnosti, zbog čega je naređena hitna istraga.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis očajan zbog stanja u zemlji

Vrhovno tužilaštvo u Grčkoj naložilo je istragu povodom sumnje da su šumski požari, koji već danima besne širom zemlje, pri čemu je najteže u okruženju Atine i na ostrvu Evija, podmetnuti i deo plana organizovanog kriminala.

Tužilac Vrhovnog suda Vasilis Plitoas je, navodeći da u Grčkoj bukti veliki broj požara neobično velikog obima i intenziteta, ukazao na sinhronizaciju događaja, što pokreće osnovane sumnje da je reč o namernoj organizovanoj kriminalnoj aktivnosti, a ne slučajnom incidentu nastalom iz nemara, objavili su grčki mediji, prenosi Sputnjik. 

Inače, grčke vlasti počele su da procenjuju štetu uzrokovanu požarima, a premijer Kirjakos Micotakis predsedavaće sednicom na kojoj će tema biti mere pomoći za ljude koji su izgubili imanja u požarima.

I u Atini, gradski čelnici takođe su počeli da procenjuju štetu od požara koji je zahvatio severna predgrađa glavnog grada Grčke prošle nedelje, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading