PONOVO PADAJU BOMBE PO GAZI: Izrael raketirao Hamasove položaje!

Autor:

Svet

07.08.2021

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski avioni bombardovali su lokacije Hamasa u Pojasu Gaze kao odgovor na zapaljive balone puštene iz palestinske enklave, objavila je izraelska vojska.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Nema neposrednih izveštaja o žrtvama ili šteti od napada koji su ciljali područje lansiranja raketa i kompleks koji pripada Hamasu, islamističkoj organizaciji koja upravlja Gazom. Hamas se još nije oglasio.

Od primirja 21. maja i okončanja 11 dana borbe Izraela i Hamasa, Palestinci su povremeno puštali balone napunjene zapaljivim materijama preko granice, uzrokujući požare u izraelskim poljima.

Izrael ublažio restrikcije Gazi

Palestinci navode da zapaljivim balonima žele da pritisnu Izrael da ublaži sankcije obalnoj enklavi koje su pooštrene tokom majskih borbi. Puštanje balona se generalno smanjilo nakon što je Izrael ublažio Gazi neka ograničenja.

Međutim, baloni su juče ponovo lansirani i izazvali su najmanje četiri požara u područjima blizu granice. Izraelska vojska objavila je da su vazdušni napadi odgovor na neprestana lansiranja balona iz Gaze na Izrael tokom dana.

Požari duž granice izbili su juče, dok je Izrael istovremeno razmenjivao vatru na svojoj severnoj granici sa libanonskim Hezbolahom kog podržava Iran već treći dan usred raširenih regionalnih tenzija sa Iranom, prenosi Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading