TURCI ISKORISTILI LAŠETA! Kandidat za naslednika Angele Merkel opet u žiži skandala zbog LAŽIRANOG INTERVJUA!

Autor: Republika

Svet

06.08.2021

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Armin Lašet, šef vladajuće Hrišćansko demokratske unije (CDU) i potencijalni naslednik Angele Merkel na mestu kancelara nakon septembarskih izbora, našao se u još jednom problemu nakon što je turski list Sabah objavio intervju s njegovim lažiranim izjavama.

Foto: Tanjug/AP

Armin Lašet ponovo u žiži javnosti zbog skandala 

Armin Lašet (60), potencijalni naslednik Angele Merkel na mestu kancelara Nemačke, ponovo se našao u žiži svetske javnosti zbog još jednog skandala u nizu. 

Naime, u turskom listu Sabah pojavio se intervju sa njim u kom je on navodno rekao kako gaji veliku ljubav prema Turskoj, što je u toj zemlji izazvalo salve oduševljenja, ali i podstaklo nade da će ta zemlja s novim kancelarom na čelu imati veće šanse da nastavi svoje dugogodišnje pregovore o članstvu u Uniji

Međutim, čitava priča se tu ne završava budući da je nemačka pokrajina Severna Rajna-Vestfalija, na čijem je čelu Lašet, odbacila autentičnost intervjua, navodeći kako on nikad nije izgovorio tako nešto.   

- Takav razgovor se nije nikad održao - objavila je vlada Severne Rajne-Vestfalije, na šta su odmah reagovale i turske dnevne novine Sabah, istakavši kako su one članak preuzele sa stranice brandday.net, novinara Faruka Sena. 

- Verovali smo u njegovu autentičnost i Sen nas je uveravao kako je telefonom razgovarao sa Lašetom - rekao je direktor Sabaha Ismail Erel, čija je kompanija povezana s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom

U međuvremenu je, međutim, tekst uklonjen sa Senove stranice. 

Lašet, čelnik najmnogoljudnije nemačke savezne države, u januaru je izabran na čelo trenutno vladajuće Hrišćansko demokratske unije (CDU), a funkciju kancelara bi mogao da preuzme nakon izbora krajem septembra ove godine. Ipak, poslednjih mesec i po dana on beleži značajan pad popularnosti zbog dva gafa.

Prvi se dogodio pre mesec dana kada su Nemačku pogodile razarajuće poplave, a tokom kojih se on cerekao kada je bio u poseti ugroženim područjima, pri čemu ga je snimila kamera. Nakon tog nemilog događaja on se izvinio, ali građani su ipak iskazali ogromno nezadovoljstvo. Drugi gaf se dogodio nedavno, kada je Lašet takođe bio primoran da se izvinjava i to zato što je dovedena u pitanje autentičnost njegove knjige, buduči da u njoj nije naveo izvore iz kojih je preuzimao podatke. Mnogi mediji su ga tada optužili da je plagijator.       

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading