TRAMP BESNEO NA FUDBALERKE: Naša reprezentacija se POKVARILA, levičarka sa ljubičastom kosom NE RADI svoj posao!

Autor:

Svet

06.08.2021

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Sjedinjenih Država i rijaliti zvezda Donald Tramp (75) saopštio je da američka ženska fudbalska reprezentacija na Olimpijskim igrama u Tokiju nije osvojila zlatnu medalju jer je vodi "radikalna grupa manijakalnih levičarki".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Nakon što su Amerikanke u utakmici za bronzanu medalju rezultatom 4:3 pobedile Australijanke, Tramp je izdao saopštenje u kojem je zatražio da se "osveštenice" (eng. wokesters) iz reprezentacije zamene "patriotkinjama".

Izraz "woke" (budan, osvešten, slob. prev.) u suvremenim "kulturnim ratovima" često se u engleskom jeziku koristi za one koji vole signalizirati svoje vrline, tj. isticati svoju osetljivost za teme poput rasne ili polne nejednakosti, raznih percipiranih društvenih nepravdi i sl. U zavisnosti od toga s koje strane društvene debate neko dolazi, izraz može biti shvaćen pohvalno ili pogrdno.

"Da naša nogometna reprezentacija, koju vodi radikalna grupa manijakalnih levičarki, nije "woke", osvojila bi zlatnu medalju umesto bronzane", stoji u Trampovom saopštenju, prenosi Jutarnji.

- Biti "woke" znači da gubite, sve što je "woke" se pokvari, a naša se reprezentacija sigurno pokvarila. Bilo je, međutim, nekoliko patriotkinja koje su ostale stajati. Nažalost, potrebno im je više od toga. Trebali bi zameniti te "osveštenice" s patriotkinjama i ponovno početi pobeđivati - saopštio je Tramp komentarišući činjenicu da su fudbalerke kleknule prilikom intonacije američke himne u znak podrške borbi protiv rasizma.

Tramp se posebno okomio na 36-godišnju krilnu napadačicu Megan Repinou, koja je protiv Australije zabila dva pogotka, od kojih jedan direktno iz kornera.

- Žena s ljubičastom kosom igrala je grozno i previše vremena troši na razmišljanje o radikalno levičarskoj politici te ne radi svoj posao - tvrdi Tramp.

Suprotno očekivanjima, Amerikanke su u polufinalu OI izgubile od Kanađanki 1:0, a Repinou je nakon te utakmice rekla da momčad nije igrala s veseljem.

- Za fudbal je uvijek potrebno veselje - rekla je krilna napadačica ljubičaste kose.

Mnogi konzervativci koji podržavaju Trampa fudbalerki su se odrekli kada su tokom OI u Tokiju kleknule kako bi "podržale borbu protiv rasizma u svetu i sportu".

Repinou se nikad nije ustručavala izraziti svoje mišljenje o političkim pitanjima te se znala na društvenim mrežama sukobiti s Trampom.

Krilna je napadačica svojevremeno na sebe navukla bes Trampa kada je, nakon što je ženska fudbalska reprezentacija SAD-a 2019. godine osvojila Svetsko prvenstvo u fudbalu, tokom slavljeničke parade s bocom šampanjca u jednoj ruci i peharom svetskih prvakinja u drugoj urlala: "Ja ovo zaslužujem".

Tramp je tada na Twitteru pohvalio reprezentaciju, a Repinou optužio za nepoštovanje SAD-a, Bele kuće i američke zastave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading