ZELENSKI ZAHTEVA DA SVI RUSI NAPUSTE DONBAS! Iz Donjecka mu poručili da je baš LOŠ HUMORISTA!

Autor:

Svet

05.08.2021

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski zatražio je danas da svi Rusi napuste Donbas.

Republika

Foto: youtube.com/ World Economic Forum

 

- Oni koji su u raskoraku i kojima je bliža Rusija od Ukrajine treba da se presele u Rusiju, a to je bolje i za njih i za njihovu decu i unuke - kazao je Zelenski na TV kanalu "Dom", koji je organizovan da bi emitovao program za one koji žive na teritoriji koja nije pod kontrolom ukrajinskih vlasti.

Ceo program je na ruskom jeziku, a i Zelenski je govorio na ruskom. On je kazao da će ta teritorija pre ili kasnie biti u sastavu Ukrajine.

Iz parlamenta Narodne donjecke republike su poziv za iseljavanje Rusa iz Donbasa nazvali etnocidom.

- Izjave Zelenskog govore da on ne zna istoriju - kazao je poslanik Donjecke narodne republike Miroslav Rudenko i dodao da i u ostalim delovima Ukrajine sadašnje vlasti žele da oteraju Ruse.

Iz Donjecka su poručili Zelenskom da je bolje učio istoriju morao bi da zna da je Donbas istorijski ruska teritorija i u sklopu je Ukrajine zbog "istorijskog nesporazuma". Ranije je Donbas, kako ističu poslanici, uvek bio u sastavu velike Rusije. Tu teritoriju je Rusija počela da osvaja krajem 16. veka.

- Pošto je Zelenski po profesiji bio humorista on verovatne ne zna da su do puča u Ukrajini kad je nasilno smenjen predsednik Viktor Janukovič 2014. godine Rusi po ustavu imali pravo da njihov jezik bude ravnopravan sa ukrajinskim u oblastima gde su bili većina. Upravo zbog toga što im je bilo oduzeto pravo korišćenja svog jezika Rusi su se pobunili i kao većinski narod odlučili su da pripoje Krim Rusiji. Mada zna da je do 2014. godine na Krimu živelo 64 odsto Rusa, Zelenski ponavlja da to nikada neće biti ruska teritorija - ističu oni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading