STANJE U GRČKOJ SVE GORE - UVODI SE POLICIJSKI SAT! Zbog korone više nema ni muzike 24 sata dnevno!

Autor: Republika

Svet

05.08.2021

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti u Atini donele su odluku da na ostrvu Zakintosu i u jednom delu Krita bude uveden noćni policijski sat, kao i da se zabrani puštanje muzike na svim mestima masovnog okupljanja zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Nove epidemiološke mere danas stupaju na snagu

Koronavirus u Grčkoj zadaje sve više glavobolja, a posebno opasno je stanje nma ostrvima Zakintos u Jonskom moru gde je broj zaraženih uvećan za 69 odsto u odnosu na nedelju dana ranije, kao i na Hanju, gradu na zapadu Krita, gde je zabeleženo 54 odsto više infekcija nego u prethodnih nekoliko dana. 

Zbog toga su vlasti u Atini danas odlučile da se na tim područjima uvede noćni policijski čas, što će podrazumevati i zabranu muzike tokom čitavog dana na mestima gde se okuplja veći broj ljudi. 

Mere će, kako prenosi Sputnjik, stupiti na snagu sutra i trajaće do 13. avgusta, nakon preporuke komiteta stručnjaka za zarazne bolesti koji je savetovao grčku vladu.

- Pozivamo stanovnike i turiste u najugroženijim područjima da se dosledno pridržavaju mera za ograničavanje širenja virusa - saopštila je agencija civilne zaštite.

Grčka je u sredu prijavila 2.856 infekcija koronavirusom i 16 povezanih smrtnih slučajeva, čime se ukupan broj od prvog otkrivenog slučaja u februaru 2020. popeo na 503.885, odnosno 13.013.

Prošlog meseca, grčka ostrva u južnom Egejskom moru označena su tamnom crvenom bojom na KOVID mapi Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti nakon porasta infekcija, što znači da se ne savetuju putovanja u taj region.

Grčka, koja pokušava da obnovi turistički sektor, koji je teško pogođen pandemijom koronavirusa, bori se i sa talasom šumskih požara zbog dugotrajnog toplotnog talasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading