STEFANOVIĆ BRUTALNO ISPROZIVAO MEGAN MARKL: Žena drži lekcije o povratku ljudi na posao, a sama sedi u fotelji i zarađuje mlilione!

Autor:

Svet

05.08.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni australijski voditelj srpskog porekla Karl Stefanović, jedno od najprepoznatljivijih TV lica na svetu, opleo je po supruzi princa Harija, Megan Markl, nakon što je ona povodom svog 40. rođendana održala onlajn predavanje o načinima na koje žene treba da se vrate na posao nakon pandemije KOVIDA-19.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Megan Markl na udaru voditelja iz Australije

Čuveni australijski voditelj Karl Stefanović (46), koji sa očeve strane vuče srpske korene, već godinama predstavlja najpopularnije TV lice ostrvske zemlje i zabavlja gledaoce jutarnjeg programa "Today" na "Nine Networku", a u najnovijem nastupu on je žestoko isprozivao ženu britanskog princa Harija, Megan Markl (37). 

To se dogodilo nakon što je "odbegla princeza", kako su mediji širom sveta prozvali Megan jer je prošle godine napustila Britaniju i sa mužem se preselila u Kaliforniju, na kanalu Archewell objavila video povodom svog 40. rođendana. U njemu je održala predavanje ženama širom sveta o tome kako da se na što lakši način vrate svojim poslovima nakon pandemije KOVIDA-19 i dugotrajnog rada od kuće. 

- Volim što ona podučava ljude kako da se vrate na svoja radna mesta nakon što je sama napustila svoje obaveze u kraljevskoj porodici još pre dve godine - najpre je u australijskoj emisiji rekla Stefanovićeva koleginica Sofi Volš. 

Na to se nadovezao Karl. 

- Saseksovi već prave milione sedeći kod kuće, zahvaljujući njihovim unosnim poslovima sa Netfliksom, Spotifajem i drugim gigantskim korporacijama - primetio je voditelj. 

A zatim je nastavio, komentarišući video-snimak Megan Markl na kom se vidi deo raskošne vile u kojoj sa Harijem živi u Kaliforniji.  

- Imati takav pasji život tamo, samo ležati ispred kamina... i ne samo ležati, ležati na jastuku - rekao je cinično i kroz osmeh Stefanović. 

 

Međutim, nije se na tome zaustavio, već je počeo da imitira, kako je i sam istakao, "isfolirani kalifornijski akcenat".

 

- Zašto ne priča normalno... Ajde, molim te - rekao je Karl, a zatim izimitirao Megan i grohotom počeo da se smeje sa koleginicom.    

Vojvotkinja je svoje predavanje preko videa započela kroz priču s poznatom holivudskom glumicom, a svojom prijateljicom, Melisom Mekarti, koja se i sama našalila na Meganin račun, rekavši joj da je na drugačiji način mogla da provede svoj 40. rođendan. U jednom trenutku se, takođe, u kadru pojavio i princ Hari, koji je kroz prozor počeo da žonglira tako da je kamera mogla da ga uhvati. To je nasmejalo i vojvotkinju i Melisu, čijim se smehom i završava video.  

- Hari je izgubio kompas - prokomentarisala je kratko australijska voditeljka Volš, nakon čega su se i ona i Stefanović još jednom nasmejali. 

Inače, Karl Stefanović je rođen 1974. od oca srpsko-nemačkog porekla. Naime, deda mu je bio Srbin kog su Nemci tokom Drugog svetskog rata zatočili. S druge strane je bila njegova baka, Elizabet Henc, koja je kao lokalna devojka krijumčarila hranu zatvorenicima. Nakon završetka rata, njih dvoje su se spojili i odlučili da emigriraju u Australiju. 

Karl, međutim, ne ističe često svoje srpsko poreklo. Njegov rođeni brat, Piter Stefanović, takođe je novinar, i on je pre nekoliko godina pokrenuo "polemiku" o tome kako se njihovo prezime uopšte izgovara. Iako se braća na televiziji uvek predstavljaju kao Karl i Piter Stevanovik, Piter je jednom prilikom svoje prezime izgovorio sa originalnim "ć". To je stvorilo zabunu u australijskoj javnosti, pa je mlađi Stefanović morao da objašnjava da je to izvorni izgovor koji je počeo da koristi nakon nekoliko godina boravka u Evropi.

 

 

Karl je studirao novinarstvo i diplomirao 1994. Ubrzo je počeo da radi kao reporter za australijsku "WIN" televiziju. Međutim, njegova karijera je krenula uzlaznom putanju pri prelasku na "Nine Network". Stefanovićeve reportaže o požarima 2001. i 2003. godine donele su mu priznanja i on je ubrzo postao voditelj jutarnjeg programa "Today" na istoj televiziji. Od tog trenutka postao je najprepoznatljivije televizijsko lice u Australiji, ali i šire.

Čuven je po svojim "napadima smeha" u programu uživo, pa ga mnogi smatraju vodećom zabavnom figurom jutarnjeg programa. Pamti se njegova hrabrost prilikom intervjuisanja Dalaj Lame kada je odlučio da bi bilo zabavno da duhovnom vođi ispriča vic.

- Šta kaže Dalaj Lama kada uđe u piceriju? - upitao je Stefanović Dalaj Lamu i onda ispričao vic koji nije moguće prevesti na srpski jezik, ali je očigledno da Lami nije bio najjasniji ni u originalu.

Bledo je gledao u Stefanovića koji je pokušavao da obuzda smeh i ponavljao da je znao da to nije bila dobra ideja.

Karl je novinske naslove punio i 2014. kada su svi svetski mediji preneli vest da je popularni voditelj nosio isto odelo godinu dana. Naime, on je odlučio da izvede mali eksperiment. Videvši kolikom pritisku je izložena njegova koleginica sa kojom je vodio Today emisiju, voditelj je shvatio da postoje dupli standardi kada su u pitanju modna očekivanja od muških i ženskih televizijskih lica.

Lisa Vilkinson je često bila izložena kritikama zbog odevnih kombinacija koje je nosila tokom emisije, dok je Karl bio pošteđen modnih saveta. Zbog toga je odlučio da sprovede "eksperiment seksizma", kako ga je sam nazvao, noseći isto odelo 365 dana. Ni u jednom momentu niko od kritičara ili običnih gledalaca nije primetio da se Stefanović nije presvukao i to je bio način da on pokaže da postoji ozbiljna razlika između načina na koji se tretiraju muški i ženski voditelji.

Stefanovićev privatni život takođe je izazvao burne reakcije javnosti kada je nakon 21 godine braka odlučio da se razvede od svoje supruge Kasandre Torburn, takođe novinarke. Dobili su troje dece tokom braka, međutim, 2016. godine su odlučili da bi bilo najbolje da se rastanu. Dve godine kasnije Karl je objavio svoju veridbu sa Jasmin Jarbrou, dizajnerkom obuće. Iste godine su se venčali u Meksiku i uskoro dočekali svoje prvo zajedničko dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading