(FOTO) NADA SE DA ĆE INSPIRISATI NOVE GENERACIJE: Kreatorka vakcine AstraZeneka pretvorena u Barbi lutku!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.08.2021

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesorka Sara Gilbert koja je vodila razvoj vakcine AstraZeneka protiv Kovid-19, na Univerzitetu u Oksfordu, dobila je svoju Barbi lutku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sara Gilbert

Ona kaže da je to "čudan gest", ali se nada da će inspirisati mlade devojke da se bave naukom, tehnologijom, inžinjeringom i matematikom, piše londonski "Gardijan".

- Strastveno želim da inspirišem sledeću generaciju devojčica i nadam se da će deca koja vide moju Barbiku shvatiti koliko su naučne karijere od vitalnog značaja za pomoć svetu oko nas - rekla je Gilbertova i dodala da je njena želja da se i na ovaj način ukaže deci na karijere kojih možda nisu ni svesna.

 

 

Kompanija je, takođe, napravila modele u čast drugom ženama koje su širom sveta doprinele borbi tokom pandemije, a među njima su zdravstvene radnice Ejmi O''Salivan i Odri Kruz, kanadska lekarka Čika Oriuva, brazilska biomedicinska istražiteljka Žaklin Goes de Žezus i doktorka Kirbi Vajt koja je kreirala haljinu za višestruku upotrebu za medicinsko osoblje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading