STRAHOVALE ZA POSAO I ĆUTALE O ZLOSTAVLJANJU: Šef Njujorka ih je dodirivao, ljubio i uznemiravao, ovo su zastrašujuće ispovesti!

Autor:

Svet

04.08.2021

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisna istraga vlade Njujorka otkrila je da je guverner Endru Kuomo seksualno uznemiravao više žena. Istraživači su se fokusirali na svedočenja 11 žena, objavljenih juče u izveštaju od 165 strana.

Republika

Foto: tanjug/AP, Youtube/FOX 5 New York, CBS This Morning

 

Sedam žena je ranije tvrdilo da ih je on seksualno zlostavljao, ali izveštaj otkriva i šokantne nove detalje, a jedan od njih je i da je Kuomo napastvovao državnu policajku koja je bila deo njegovog obezbeđenja.

On je odbacio te navode rekavši da "nikada nije nekoga dodirivao na nepristojan način.

Ovo su neke od žena čije su tvrdnje istaknute u izveštaju:

Lindzi Bojlen

Republika

Foto: Youtube/FOX 5 New York

 

Bojlen (36) je bila prva Kuomova pomoćnica koja se oglasila ovim povodom prošle godine i navela da ju je guverner uznemiravao više puta u periodu od 2016. do 2018. godine, kada je radila kao državni funkcioner.

Između ostalog ona je tvrdila da ju je Kuomo poljubio u usta bez upozorenja u njegovom kabinetu na Menhetnu 2018, a da je drugom prilikom predložio da igraju "strip poker" u državnom avionu.

Istražitelji su rekli da su uspeli da potkrepe te tvrdnje i druge, uključujući i to da ju je guverner "dodirivao po raznim delovima tela, uključujući struk, noge i leđa".

U izveštaju je takođe utvrđeno da su se Kuomo i Izvršno veće "aktivno angažovali u nastojanju da diskredituju" Bojlen nakon što je ona izašla u javnost u decembru 2020.

Ona je u utorak odbila da komentariše ovaj izveštaj.

Šarlot Benet

Republika

Foto: Youtube/ CBS This Morning

 

Benet (25), takođe bivša Kuomova pomoćnica, rekla je Njujork Tajmsu prošlog februara da joj je guverner postavljao neprimerena intimna pitanja, poručio joj da nema ništa protiv veza sa ženama u dvadesetim godinama, i na nju ostavio utisak da "želi da spava s njom".

Ona kaže da se komunikacija između njih odvijala u junu 2020, u trenutku eskalacije pandemije koronavirusa, otprilike u vreme kada mu je saopštila da je bila žrtva seksualnog nasilja.

Izveštaj navodi da joj je Kuomo rekao kako je "usamljen" jer bivša devojka nije htela da razgovara s njim i da želi da "sedne na svoj motocikl i sa ženom ode u planine".

Beleške iz intervjua sa Šarlot otkrivaju da ju je Kuomo pitao da li može da mu nađe devojku.

Takođe, jednom prilikom joj je tražio da radi sklekove u njegovoj kancelariji.

Ana Lis

Republika

Foto: Linkedin

 

Lis (35), koja je radila za guvernera u periodu između 2013. i 2015. godine, rekla je da se on ponašao nepristojno tokom obavljanja posla u Albaniju.

Kuomo je nju zvao "dušo", propitivao je da li ima dečka, dodirivao je po donjem delu leđa i ljubio joj ruku, rekla je ona u intervjuima.

Njene tvrdnje potkrepio je izveštaj, a Lisova je istražiteljima rekla i da ju je povremeno ljubio u obraze.

Ona se nije žalila zbog incidenata dok je radila za guvernera, iako joj je bilo neprijatno, jer nije htela da rizikuje posao, navodi se u izveštaju.

Lisova nije odgovorila na pitanja Njujork posta u utorak.

Alisa MekGraf

Republika

Foto: Linkedin

 

MekGrafova (35) je prva trenutno zaposlena guvernerova pomoćnica koja se oglasila. Ona je u martu za Njujork tajms izjavila da je Kuomo zagledao njen dekolte, raspitivao se da li je udata i govorio joj da je prelepa.

Ona se takođe prisetila da ju je guverner poljubio u čelo, kao i da je čvrsto držao za bokove tokom fotografisanja na božićnoj proslavi 2019.

- Iako je bilo čudno i neprijatno, a tehnički i nedozvoljeno u radnom okruženju, mislila sam da je to neka vrsta "zone sumraka" i da obična pravila ne važe - izjavila je ona.

Njena advokatica poručila je da Kuomova "mizoginija i uznemiravanje ne mogu biti ospreni".

- On ovo godinama radi bez ikakvih posledica. Takav čovek ne bi trebalo da bude šef vlade niti da se nalazi u bilo kakvoj poziciji gde ima moć nad drugima - rekla je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading