(VIDEO) KRAJ DRAME KOD PENTAGONA: Napadač ubijen, situacija stavljena pod kontrolu

Autor: Republika

Svet

03.08.2021

21:28

Zgrada Pentagona ponovo je otvorena nakon što je policija ubila napadača koji je danas pucao u blizini zgrade u kojoj se nalazi sedište američke vojske.

youtube.com/printscreen

Pentagon

- Pentagon je ukinuo lokdaun i ponovo je otvoren - saopštila je Agencija za zaštitu Pentagona, koja je zadužena za bezbednost kompleksa Ministarstva odbrane.

Iz agencije navode da je autobuska i metro stanica gde je došlo do pucnjave i dalje zatvorena.

Pripadnik Agencije za zaštitu Pentagona ubio je napadača, koji nije uspeo da uđe u zgradu, a jedan pripadnik obezbeđenja je ranjen i prebačen je u bolnicu, potvrđeno je Politiku.

Iz Agencije su rekli da za sada nema drugih osumnjičenih i da je mesto događaja i dalje zaštićeno, ali se naglašava da je situacija i dalje "fluidna" i da se čekaju nove informacije.

Zgrada Pentagona je zatvorena ranije danas, a osoblju nije dozvoljeno da izađe zbog pucnjave koja je odjeknula na autobuskoj platformi ispred zgrade.

Posle zatvaranja Pentagona, pojavile su se oprečne informacije o povređenima.

Najmanje tri osobe su ranjene, dve teško a među povređenima je i policajac, preneo je ranije arlnow.com.

NBC prenosi da su dve osobe prebačene u bolnicu "kopnom" dok je jedna transportovana helikopterom. Vatrogasna služba Arlingtona navela je da je više ljudi zatražilo medicinsku pomoć.

Agencija AP prenosi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je najmanje jedna osoba pogođena ali da se njeno stanje ne zna.

Kako je saopšteno iz Pentagona, incident se dogodio na autobuskoj i metro platformi kod glavnog ulaza u Pentagon kroz koji svakog dana prođe na hiljade zaposlenih.

Zgrada je zatvorena zbog "policijske aktivnosti", a linije metroa i autubusa preusmerene.

Nešto kasnije deo Pentagona je otvoren.

Komentari (0)

Loading