DIVLJI ZAPAD: U NJUJORKU ZA PET SATI UPUCANO 18 LJUDI! Čikago je zabeležio najsmrtonosniji vikend, a ORUŽJE JE RAZGRABLJENO!

Autor: Republika

Svet

03.08.2021

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji vikend bio je najsmrtonosniji za grad Njujork, dok je tokom jula i u Čikagu bilo zastrašujuće, a istovremeno se govori o tome da prodavnice širom SAD ostaju bez oružja i municije zbog masovne kupovine, kako iz straha zbog porasta nasilja, tako i zbog lova.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Google Maps, Profimedia

Zastrašujuća statistika, ređale se pucnjave 

Zastrašujuće pucnjave dogodile su se ovog vikenda u Njujorku, gde je u samo pet sati u šest pucnjava ranjeno 18 osoba na različitim lokacijama u gradu, dok istovremeno, stižu izveštaji kako se SAD suočavaju sa novim trendom nestašice oružja i municije u prodaji. 

Naime, pandemiju koronavirusa u SAD prati velika tražnja oružja i nestašica municije, koja se pripisuje strahovima zbog društvenih nemira i kriminala, a u određenim slučajevima i viškom vremena koje neki koriste za lov, piše Sputnjik.  

Zato se, kako je navedeno, prodavnice oružja u SAD suočavaju s nedostatkom municije. Proizvođači kažu da izrade onoliko koliko mogu, ali u mnogim prodavnicama oružja police su oskudne, dok cene istovremeno rastu. U aprilu prošle godine, u Ej end Džej armsu (A&J Arms) u Bardoniji, u Njujorku, trgovac vatrenim oružjem Arden Frejzin rekao je za Gardijan da su zalihe pušaka AR-15 u njegovoj radnji rasprodate.

- Morate zapamtiti da je oružje od osam ili devet milimetara prodato onima koji su prvi put kupovali tokom pandemije. Dakle, to su po dve kutije municije ili 800 novih metaka, a to nema nikakve veze sa ljudima koji već poseduju oružje - rekao je Frejzin i otkrio da se najviše prodaje municija za sačmarice, meci za pištolj od devet milimetara i municija za puške.

Što se tiče pucnjava u Njujorku, prva se dogodila u subotu popodne u njujorškom Kvinsu ispred berbernice, kada su muškarci sa motora zapucali na ljude okupljene na ulici.Upucali su trojicu pripadnika bande Trinitarios, ali i još sedmoro slučajnih prolaznika. Zbog toga niko nije uhapšen, a niko od ranjenih nije u životnoj opasnosti. Prema podacima iz policije, napadači su ispalili 37 metaka.   

Na Menhetnu je troje nedužnih prolaznika upucano nakon rasprave dve grupe muškaraca, koji su zbog svađe jedni na druge potegli oružje. Jedan metak je pogodio ženu (42) u levu ruku, dok su teže ranjeni žena (58) kada ju je metak pogodio u stomak i muškarac (78). On je upucan u torzo i u ruku. Svi su u stabilnom stanju, a prema saopštenju policije, još niko nije uhapšen. 

Kasno tokom noći između subote i nedelje lopov na ulici nedaleko od Kips Beja u Njujorku je upucao muškarca od kog je pokušao da otme novčanik i luksuzni sat. Žrtva se trenutno oporavlja u bolnici.   

Nedugo potom, u nedelju, u Bruklinu je ubijen haićanski imigrant Kelvin Musonguela (26), koji je upucan iz automobila u pokretu. Motivi još nisu razjašnjeni, a njegovi prijatelji, koji su u šoku zbog toga što im se dogodilo, otkrili su da je on ranije hapšen zbog nasilničkog ponašanja, ali da to teško da može da se dovede u vezu sa njegovim ubistvom.  

Dvadeset minuta ranije, u jugoistočnom delu Bruklina, Kanarsiju, dvojica naoružanih muškaraca izrešetali su Irvina Monroa (32) dok je sedeo u svom automobilu ispred Dunkin’ Donuts prodavnice. Niko još nije uhapšen zbog tog zločina, a majka žrtve tvrdi da još nije ni videla tela svog mrtvog sina. 

U nedelju je ubijen i farmer Onil Meklijan (48) u Klarendonu u Njujorku, dok je njegov prijatelj samo pukom srećom preživeo napad razularenog naoružanog ubice. Samo u julu u Klarendonu je zabeleženo 56 ubitava u ukupno 37 pucnjava. 

Najsmrtonosniji vikend u Čikagu je zabeležen upravo tokom jula kada je više od 100 ljudi upucano, dok je 19 njih ubijeno. Među svim povređenima je 13 dece.   

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading