PANIKA U VUHANU: NAROD OPUSTOŠIO PRODAVNICE! Nova naredba vlasti izaziva jezu, nisu imali slučaj korone 13 meseci, a sad se sve menja!

Autor: Republika

Svet

03.08.2021

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Vuhana, kineskog grada u kom se krajem 2019. prvi put pojavio koronavirus, zapali su u paniku nakon što su im se iznenada pojavili slučajevi zaraze KOVIDOM-19 i to nakon što od maja 2020. nisu registrovali nijedan jedini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kinezi opustošili prodavnice u strahu od novog talasa korone

Građani kineskog grada Vuhan, gde se KOVID-19 prvi put pojavio krajem 2019, ponovo su u panici da će im se ponoviti pandemijska 2020, kada su bili zatvoreni duže od dva meseca, zbog čega su pohrlili u prodavnice prehrambenih proizvoda i bukvalno iz opustošili. 

Scene praznih rafova i borbe ljudi da dođu do što više osnovnih životnih namirnica uznemirile su čitav svet, budući da se dugo u Vuhan gledalo kao na sjajni primer grada koji je uspešnom vakcinacijom i disciplinom u ponašanju uspeo da pobedi KOVID-19. Sada se, međutim, koronavirus, najverovatnije njegov delta soj, vratio tamo odakle je i krenuo, i naveo kineske vlasti da narede masovnu vakcinaciju. 

Ta mera dodatno je podigla paniku u gradu sa 11 miliona stanovnika, kao i saopštenje da su u ponedeljak u njemu registrovana tri nova slučaja zaraze.  

Republika

Foto: Tanjug/AP

Prazne rafove i spremaju se za najgore

- Grad pokreće hitno testiranje svih stanovnika - objavio je Li Tao, funkcioner gradske uprave na konferenciji za novinare.

Poslednji slučajevi KOVIDA-19 u Vuhanu zabeleženi su u maju 2020 kada su svi građani testirani za manje od dve nedelje. Krajem prošle nedelje se, međutim, situacija drastično promenila  kada je prijavljeno 90 novozaraženih, od kojih je 61 slučaj lokalno prenesenog KOVIDA-19. Takođe, sedam radnika iz drugih provincija u ponedjeljak je dobilo pozitivan test na koronavirus, ali kod četvoro se nisu razvili nikakvi simptomi bolesti.

Inače, u čitavoj zemlji u julu je potvrđeno najmanje 300 infekcija. Zbog toga je zvanični Peking u nedelju pozvao stanovnike da ne napuštaju grad osim u nužnim slučajevima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading