VAŽNA INFORMACIJA O RUSKOJ VAKCINU! Otkriveno da li Sputnjik V može da se kombinuje sa drugim cepivima

Autor:

Svet

31.07.2021

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživanje Ministarstva zdravlja argentinske pokrajine Buenos Ajres pokazala je da je bezbedno kombinovanje vakcine protiv kovida "Sputnjik V" (Sputnik V) sa drugim preparatima, saopštila je regionalna vlada.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

 

 

- Ministarstvo zdravlja pokrajine Buenos Ajres saopštava da, prema preliminarnim rezultatima ispitivanja koje još uvek traje, kombinacija vakcine ‘Sputnjik Ve’ sa ‘Sinofarmom’ i ‘Astra zenekom’ nije pokazala ozbiljne nuspojave - navodi se u izjavi.

Prema rezultatima ispitivanja, kod 41,6 odsto pacijenata nije bilo nikakve reakcije, 8,4 odsto je imalo temperaturu i bolove u leđima, a 50 odsto je imalo bolove na mestu primanja vakcine.

U projektu učestvuju građani stariji od 18 godina. Oni ne bi trebalo da budu bolesni od virusa korona. Prva doza trebalo je da se primeni 7-45 dana pre registracije za učešće u istraživanju.

- Ispitivanje je pokazalo visoku bezbednost kombinacije vakcina - naglašava se u saopštenju Ministarstva.

Slično istraživanje o kombinaciji vakcina radi se i u Buenos Ajresu, a njegovi rezultati će biti objavljeni uskoro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading