(VIDEO) BESNA RULJA OSLOBODILA SAKAŠVILIJA!

Autor: novosti.rs

Svet

05.12.2017

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristalice bivšeg gruzijskog predsednika i bivšeg gubernatora Odeske oblasti Mihaila Sakašvilija blokirale su vozilo policije kojim se prevozio uhapšeni opozicioni političar u centru Kijeva potom slomile zadnja vrata i oslobodile ga.

RepublikaFoto: youtube.com/Radіo Svoboda onlaйn
Protestanti blokirali grad

Sakašvili je, obraćajući se okupljenima, pozvao na novi "majdan" i pokretanje procesa oslobađanja Ukrajine.

Policija je ranije u toku dana uhapsila Sakašvilija u kući zbog sumnje da pripada kriminalnoj grupi. Njegov advokat Pavel Bogomazov rekao je da je optužen za pokušaj rušenja ukrajinskih vlasti. 


Prilikom hapšenja, Sakašvili je pretio da će se ubiti skokom sa zgrade.
RepublikaFoto: youtube.com/nino tevdo
Mihail Sakašvilij

On je pre dva dana organizovao miting u centru Kijeva sa kojeg je pozvao Ukrajince da "uklone diktaturu oligarha" i umesto toga uspostave "diktaturu srednje klase".


"Maršu za opoziv (impičment)" predsednika Ukrajine Petra Porošenka se prema proceni lokalne policije, okupilo oko 2.500 ljudi.

Independent navodi da su Sakašvili i Porošenko nekada bili saveznici i da ga je u maju 2015. godine ukrajinski predsednik postavio za guvernera Odese.

Ukrajina ne razmatra izručenje Gruziji bivšeg predsednika te zemlje i lidera ukrajinskog opozicionog Pokreta novih snaga Mihaila Sakašvilija, zato što je njegovo hapšenje povezano sa navodnim zločinima protiv Ukrajine, izjavio je danas državni tužilac Jurij Lucenko.

Trenutno nije stvar u deportaciji ili izručenju (Gruziji), stvar je u ispitivanju osumnjičenog o veoma ozbiljnom krivičnom delu - rekao je Lucenko na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Prema pisanjima lokalnih medija, u sukobima je povređeno nekoliko ljudi, a RIA novosti su citirale ministra unutrašnjih poslova Ukrajine koji je rekao da je jedna žena privedena, jer je polomila prednje staklo policijskog automobila.

Kako je navedeno, policija je sklanjala ljude sa policijskog vozila kako bi omogućila da Sakašvili bude odveden na saslušanje.

- Porošenkova banda danas pod lažnim optužbama pokušava da me uhapsi kako bi me izbacila iz Ukrajine. Daću svoj život za slobodu Ukrajine. Želim da pozovem sve Kijevljane da izađu na ulicu, okupe se na ’majdan‘ i otpočnu proces izbavljanja Ukrajine od Porošenka i njegove bande - rekao je Sakašvili.

On je dodao da se ide u parlament da "traži impičment" predsednika Ukrajine.

Pristalice Mihaila Sakašvilija blokirale su vozilo policije u kom je bio političar, razvalile vrata i oslobodile ga. Usledio je sukob pripadnika organa reda i demonstranata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading