BAJDENA UHVATILA PARANOJA, PONOVO NAPADA: Putina nazvao OPASNIM čovekom s problemima, spomenuo i mogući ORUŽANI SUKOB!

Autor:

Svet

28.07.2021

05:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Džo Bajden optužio je Rusiju da već pokušava da se umeša u izbore za Kongres, koji će se održati 2022. godine, preneli su novinari koji prate aktivnosti Bele kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

- Rusija već širi dezinformacije povodom izbora 2022. godine. To je otvoreno kršenje našeg suvereniteta - rekao je Bajden tokom posete Upravi direktora Nacionalne obaveštajne službe SAD.

Takođe je "upozorio na opasnost od pravog vojnog sukoba usled sajber napada Rusije".

Kako se navodi u saopštenju Bele kuće, Bajden je izjavio da bi sajber napadi jednom mogli da izazovu "oružani sukob".

Pritom, Bajden nije izneo dokaze za svoje tvrdnje.

Spomenuo je i ruskog predsednika Vladimira Putina, rekavši da lider Rusije "ima probleme".

- Sastajao sam se sa Putinom, koji se suočava sa pravim problemom – ima privredu koja se bazira na nuklearnom oružju i naftnim poljima i ni na čemu više, ona je osma u svetu. On je svestan da je zaista u teškom položaju i to ga, po mom mišljenju, čini još opasnijim - rekao je Bajden, obraćajući se obaveštajnoj zajednici, prenosi Sputnjik.

Ranije su SAD više puta optuživale Rusiju za mešanje u predsedničke izbore, što Moskva odlučno negira, ističući da su optužbe neosnovane. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija nijednom nije dobila dokaze koji potvrđuju optužbe za mešanje u izbore i sajber napade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading