(VIDEO) SEKUND PRE NESREĆE BULJIO U TELEFON: Kamiondžija se zakucao u kombi i povredio više osoba, JEZIVI SNIMAK glavni dokaz!

Autor: Republika

Svet

27.07.2021

20:40

Snimak trenutka kada se vozač kamiona zabio u zadnji deo policijskog kombija i teško povredio tri osobe, nakon što je gledao u mobilni telefon tokom vožnje, izazvao je bes u Velikoj Britaniji.

youtube.com/printscreen

Derek Holand (59), je ovu tešku nesreću izazvao prošle godine, a detektivi koji su pregledali snimke kamere iz kamiona su zabeležili čak 42 primera "loše vožnje" tokom četvorosatnog putovanja ovog kamiondžije.

Holand se danas izjasnio krivim po svim tačkama optužnice i osuđen je na tri i po godine zatvora. Takođe mu je oduzeta vozačka dozvola na 57 meseci, i moraće ponovo da polaže test ako bude želeo da sedne za volan, prenose Novosti.

Pored toga što je uporno zurio u telefon umesto na put, koristio je i lažnu kopču pojasa kako bi isključio alarm, i sklanjao obe ruke sa volana da bi oljuštio bananu.

Na kraju snimka  vidi se Holand koji kuca poruku u trenutku kada pri brzini od 60 kilometara na čas udara u kombi koji je pokvaren stajao u zaustavnoj traci.

Vozač zatvorskog policijskog kombija, stražar i zatvorenik su zadobili ozbiljne povrede tom prilikom, i bili su hospitalizovani.

Komentari (0)

Loading