FAUČI UPOZORAVA: Idemo u pogrešnom smeru, nevakcinisani šire još zaraznije sojeve

Autor:

Svet

26.07.2021

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči veoma je zabrinut razvojem situacije sa korona virusom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Entoni Fauči

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči i izrazio uzemirenost jer se Amerika nepotrebno našla u situaciji da raste broj novih slučajeva kovida-19 zbog nevakcinisanih i širenja zaraznijeg delta soja.

Fauči je potvrdio da vladini zvaničnici "aktivno razmatraju" preporuku da vakcinisani nose zaštitne maske i da se ljudi sa smanjenim imunitetom revakcinišu.

Dr Fauči, glavni medicinski savetnik predsednika Džozefa Bajdena, potvrdio je u emisiji Si-en-en da je učestvovao u razgovorima o promeni smernica za maske i potvrdio da neke lokalne samouprave u kojima raste stopa zaraze, poput Los Anđelesa, već apeluju na građane da nose maske u zatvorenim javnim prostorima, bez obzira da li su vakcinisani.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, više od 163 miliona Amerikanaca, ili 49 odsto ukupne populacije u SAD, potpuno je vakcinisano.

- Ova je situacija (sa porastom broja novozaraženih) pogađa uglavnom nevakcinisane, što je razlog zašto molimo nevakcinisane Amerikance da dođu da se vakcinišu - rekao je Fauči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
PRC

27.07.2021 09:20

U pogrešnoj si ti nogavici. ?