(FOTO) PREDSEDNIKU SKANDAL OBORIO REJTING: Građani izašli na ulice, zahtevaju OPOZIV šefa države!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.07.2021

09:02

Demonstranti su u subotu izašli na ulice u pojedinim brazilskim gradovima zahtevajući opoziv predsednika Žaira Bolsonara, čija je popularnost opala prethodnih nedelja usled korupcijskog skandala u pozadini pandemije korona virusa, javlja Rojters.

Tanjug/AP
Demonstracije u Brazilu

Ove nedelje, pojavile su se vesti da je ministarstvo odbrane Brazila obavestilo vodeće ljude kongresa da se sledeće godine neće održati izbori bez izmena i dopuna sistema elektronskog glasanja u zemlji kako bi postojao trag za svaki glas.

Bolsonaro je u više navrata negirao optužbe o korupciji, navodeći da o tome ne postoje dokazi.

On se suočava sa izborima sledeće nedelje, u trci u kojoj će se najverovatnije suočiti sa njegovim političkim rivalom, bivšim levičarskim predsednikom Luisom Injasijom Lulom da Silvom.

Ankete trenutno kažu da Bolsonaro gubi od Lule, navodi Rojters.

Današnji protesti su bili drugi ovog meseca zbog kojih su Brazilci izašli na ulice u nekoliko gradova kako bi se suprotstavili Bolsonaru.

Tokom pandemije, preminulo je više od 500.000 Brazilaca, a mnogi su ga kritikovali jer su smatrali da nije shvatio ozbiljnost kovida, a zameraju mu i što se protivi nošenju maski i socijalnom distanciranju, dodaje britanska agencija.

Bolsonara sad istražuje Senat, koji proverava da li je bilo korupcije povezane sa kupvinom indijske vakcine protiv korone.

Komentari (0)

Loading