NEUPADLJIVO LETI NADZVUČNOM BRZINOM: Vojni ekspert NAHVALIO ruskog lovca, ali upozorava na JEDNU stvar!

Autor:

Svet

24.07.2021

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laki taktički avion Su-57, poznat pod nazivom "Šah-mat" ima sve elemente presretača na velikim visinama i njegov glavnih zadatak biće uništenje najvećih neprijatelja, a to su američki lovci F-22 Raptor i F-35 Lajtning II, piše časopis "Forbs".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šah-mat

"Uzmite sve karakteristike u obzir – neupadljivost i velika visina leta i postaje jasno da su isto tako neupadljivi F-22 i F-35 koji lete na velikim visinama glavni ciljevi ‘Šah-mata’", navodi se u članku.

Takođe, autor, vojni ekspert Tom Kuper, iznosi stav da bez finansijske pomoći spolja Rusija neće biti u stanju da realizuje projekat.

Ruska odbrambena korporacija "Rostek" i Objedinjena korporacija za izgradnju aviona (OAK) predstavile su u utorak na Međunarodnom avio-kosmičkom salonu MAKS -2021 novi laki avion pete generacije "Šah-mat" kompanije "Suhoj", podseća Sputnjik.

Nova letelica proizvodiće se u dve varijante – kao dvosed, ali i kao bespilotna letelica. Kako se navodi, maksimalno borbeno opterećenje novog ruskog lovca sa jednim motorom iznosi 7.400 kilograma.

Karakteristike ruskog aviona mu omogućavaju da leti nadzvučnom brzinom i da bude neupadljiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading