"TRAMPE, IDI U ZATVOR"! Barikade u Njujorku zbog dolaska predsednika SAD

Autor: Tanjug

Svet

02.12.2017

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp doputovao je u Njujork gde su ga uz povike "Tramp ide u zatvor" dočekali demonstranti koji se protive tek usvojenoj poreskoj reformi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vruća "dobrodošlica" u Njujorku za predsednika SAD

Predsednikova kolona morala je zbog protesta nekoliko stotina demonstranata koji su stajali ispred barikada duž 42. ulice, da skrene u sporednu ulicu.

Oni su uzvikivali "Donald Tramp ide u zatvor" i nosili transparente "Porez za bogate, ne za radne ljude" i "Njujork mrzi Trampa", prenosi AP.

Predlogom poreske reforme, koji je uvojio Senat, trajno se smanjuju porezi na dobit korporacija sa 35 na 20 odsto i privremeno smanjuju porezi na zarade. 

Uvode se pojedine poreske olakšice, dok se druge ukidaju, a američki nacionalni dug, koji trenutno iznosi 20.000 milijardi dolara, povećava se.


Tramp u Njujorku danas prisustvuje nizu političkih donatorskih skupova gde će, kako se očekuje, prikupiti šest miliona dolara namenjenih zajedničkom donatorskom komitetu koji su osnovali Trampova kampanja i Republikanski nacionalni komitet.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading