(FOTO) ČISTKA U SAOBRAĆAJNOJ POLICIJI! Načelnik PAO zbog KORUPCIJE: Živeo u zlatnoj vili, uživao u raskošu

Autor: Republika

Svet

21.07.2021

12:40

Šef saobraćajne policije uhapšen je zbog primanja mita, a istražni komitet objavio je snimke iz kuće pritvorenog načelnika za stavropoljsku teritoriju pukovnika Alekseja Safonova.

MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Na snimcima se vidi enterijer obložen zlatom, dvorište oko vile sa nekoliko parkiranih stranih automobila i velike sume novca. Istražni komitet Rusije za Savezni okrug Severnog Kavkaza pokrenuo krivični postupak zbog činjenice da je organizovana grupa koju je predvodio pukovnik Safonov primala mito u posebno velikim razmerama. 

Sumnja se da su ukupno pripadnici organizovane kriminalne grupe za svoje usluge dobili više od 19 miliona rubalja. Oni su zataškavali saobraćajne prekršaje.

Privedeno je više od 35 saobraćajnih policajaca. Optuženi su za primanje mita, zloupotrebu, zloupotrebu položaja i druga krivična dela. Oni su mito uzimali od vozača šlepera koji su prevozili veću količinu robe od dozvoljene.

Prema preliminarnim podacima, sada Safonovu preti kazna do 15 godina zatvora sa novčanom kaznom do 70 puta većim od iznosa mita koje je uzeo.

Komentari (0)

Loading