Dečak pronašao fotografije oca kako jede izmet u brusu, pa misteriozno nestao: GODINAMA KASNIJE ISPLIVALA ISTINA (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

20.07.2021

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan dečak pronašao je fotografije oca u crvenom grudnjaku kako jede izmet iz pelene, a onda je pronađen mrtav.

Foto: Tanjug/Ap
UBIO ROĐENOG SINA: Mark Redvajn

Mark Redvajn (59) proglašen je krivim za ubistvo i zlostavljanje koje je dovelo do smrti njegovog sina Dilana (13) Redvajna 2012. godine. Porota je glasala jednoglasno, a Redvajnu preti 48 godina zatvora. Saslušanje uoči izricanja kazne zakazano je za 8. oktobar.

Kako je preneo "Dejli mejl", dečakov otac nije pokazao nikakvu vidljivu emociju dok je slušao presudu, ali je nakon toga delovao nervozno.

Naime, Dilan je nestao u novembru 2012. godine, a deo njegovih ostataka pronađen je nekoliko kilometara od očeve kuće sledeće godine. Lobanju dečaka pronašli su šetači 2015, a Redvajn je optužen zbog njegovog nestanka 2017. godine.

Foto: Tanjug/Ap
Poster nestalog Dilana

Otac krio kompromitujuće fotografije

Tužioci su rekli da je Redvajn ubio Dilana u naletu besa, nakon svađe zbog fotografija na kojima otac nosi žensko rublje i jede izmet sa pelene. Dilanov stariji brat Kori svedočio je u junu da je dečak pronašao fotografije godinu dana pre nego što je nestao.

Redvajnovi sinovi su slučajno pronašli slike na njegovom kompjuteru tokom putovanja 2011. i gledali ih u zaključanom toaletu dok je njihov otac spavao, a Kori je snimio te fotografije na svoj telefon. On je tokom ispitivanja na sudu rekao da je kopije kompromitujućih slika poslao svom ocu u avgustu 2012, dok su Dilan i Mark bili zajedno na putu.

Dilan je znao za fotografije i nije povređen tada, uprkos raspravi putem poruka između Korija i oca. Kori je nazvao oca "kukavicom koja jede go*na" i poručio mu: "Ti si ono što jedeš". Mark je Korija nazvao lopovom zbog uzimanja fotografija i rekao da on "pokušava da ga povredi poput njegove majke", sa kojom je tada bio u sudskom sporu oko starateljstva nad decom.

Foto: Tanjug/Ap
NA SUĐENJU: Mark Redvajn

Kori je rekao da su te fotografije pokvarile viđenje o ocu kod Dilana.

- Izgubio je razloge tog dana da se ugleda na Marka - rekao je Kori, dodajući da je njegov brat želeo da iskoristi fotografije kad se posvađao sa ocem godinu dana kasnije.

- Hej pošalji mi one slike tate sa kakom jer mi je održao govor o tome kako ste vi momci loš primer, a ja želim da mu pokažem ko je on zaista - rekao je Dilan bratu u poruci iz avgusta 2012.

Redvajn je rekao istražiteljima da je ostavio Dilana samog da obavi kućne poslove i da je dečak nestao kad se vratio. Tada se smatralo da fotografije nisu povezane sa smrću dečaka, da je Dilan pobegao i da ga je verovatno ubila divlja životinja. Forenzičari su rekli da je pretrpeo prelom lobanje iznad levog oka, a dve oznake na lobanji verovatno su uzrokovane nožem ili oštrom alatkom u vreme smrti.

Tužilac Fred Džonson je rekao da su istražitelji pronašli tragove Dilanove krvi u dnevnoj sobi porodične kuće i da su uz pomoć psa otkrili ljudske ostatke u pozadini Redvajnovog kamiona i na njegovoj odeći.

 

 

Slučaj je privukao pažnju javnosti kad su Redvajn i Dilanova majka Elejn Hol izneli međusobne optužbe u emisiji "Dr Fil" 2013. Elejn je rekla da je odmah krenula u potragu za Dilanom kad je čula da je nestao. Takođe, rekla je da nije znala da se Dilan sukobio sa ocem zbog fotografija, ali je odmah posumnjala da njen bivši muž ne govori istinu o Dilanovom nestanku.

- On ne bi prosto otišao. Pozvao bi me. Sumnjam u tebe. Kako je mogao samo nestati? - upitala je Redvajna u poruci.

Bogan je ukazao da je njen iskaz bio zagađen razvodom i bitkom oko starateljstva i da je pojava Elejn na televiziji okrenula mišljenje javnosti protiv Redvajna i takođe uticala na policijsku istragu.

Redvajn je uhapšen u Belingemu u Vašingtonu nakon podizanja optužnice 2017.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading