RODILA DETE, PA UMRLA NA 37 SEKUNDI: Stefanino svedočanstvo "sa one strane" ledi krv u žilama! (VIDEO)

Autor:

Svet

20.07.2021

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon porođaja više od pola minuta je bila mrtva, a sada je Stefani otkrila šta je tada videla!

Foto: youtube.com/American Society of Anesthesiologists®
Stefani Arnold

Stefani Arnold je tokom trudnoće imala ružan predosećaj i strah da će umreti na porođaju. Međutim, ispostavilo se da to nije bilo neopravdano budući da je na porođaju doživela kliničku smrt u trajanju od 37 sekundi.

Na osnovu njenog iskustva snimljen je dokumentarni film "Surviving Death", gde je Stefani objasnila da je do kliničke smrti došlo zbog stanja koje se naziva placenta previa, odnosno prednjačeća posteljica, usled koje može da se javi obilno krvarenje.

Žena je ispričala sve čega se seća počevši od trenutka kada su je pripremili za carski rez.

- Stavili su mi zavesu ispred lica i pripremili me za carski rez. Izvadili su Džejkoba, zdravog i srećnog. Nekoliko sekundi kasnije, moje srce je stalo. Sve je odjednom bilo kao 3D film, gledala sam svoje telo odozgo, a pored svog tela, mogla sam da vidim i sve što se dešavalo u hirurškoj sali.

Opisala je i šta se sve dešavalo oko njenog tela u tom trenutku.

- Videla sam anesteziologa koji mi je stajao pored nogu. Videla sam medicinsku sestru koja mi je skočila na grudi kako bi pokušala da me oživi.

Stefani kaže da u tom trenutku nije doživljavala prostorne dimenzije na isti način, tako da nije bilo ni plafona ni zidova.

- Sve se jednostavno kreće okolo u različitim pravcima.

Ispričala je i da je na drugoj strani bolnice videla svoju ćerku i pokojnu baku.

- Videla sam duhove svuda. Moju baku koja je preminula kada sam imala deset godina, pojavio se i moj brat... Poslednja stvar koju sam čula je da Džuli, dr Levit, kaže: "Ne, ovo ne sme da se desi, ne sme da se desi".

Kaže i da je osetila nešto poput jakog pritiska na stomak pre nego što se "vratila u svoje telo".

Zbog komplikacija koje su se dogodile, Stefani je potom bila šest dana u indukovanoj komi, a bubrezi su počeli da joj otkazuju. Posle svega je morala da ponovo uči da hoda i govori. Kako kaže, ovo iskustvo je ostavilo veliki trag u njenom životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading