(FOTO) USKORO U AKCIJU: Brazilski predsednik se OPORAVLJA, lekari procenjuju da operacija NEĆE biti potrebna!

Autor:

Svet

17.07.2021

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro, koji se nalazi na bolničkom lečenju zbog začepljenog creva nakon skoro kobnog uboda 2018. godine, rekao je u petak da se nada da će se "uskoro vratiti u akciju", dok lekari još uvek nisu dali datum za njegovo otpuštanje iz bolnice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žair Bolsonaro

Bolsonaro (66) je u bolnici od srede, kada je putovao iz Brasilije u Sao Paulo na lečenje zbog  komplikacija oko povreda nastalih od ubadanja nožem 2018. Nakon početnih zabrinutosti da bi mu mogla zatrebati hitna operacija, lekari sada kažu da se njegovo stanje poboljšava, s manjom verovatnoćom za operaciju.

Njegovi lekari rekli su u izjavi od petka uveče da se predsednik oporavlja na zadovoljavajući način i da je ponovo počeo da jede bez problema.

Međutim, nisu dali datum za njegovo puštanje iz bolnice. Ranije u petak, Bolsonaro je na Tvitteru objavio fotografiju na kojoj šeta kroz bolničke hodnike. 

- Uskoro u akciju, ako Bog da! - napisao je.

"Učinili smo mnogo, ali još uvek moramo mnogo da učinimo za naš Brazil!"

Bolsonaro je u TV intervjuu u četvrtak rekao da bi u petak mogao biti van bolnice.

U četvrtak uveče predsednički lekari rekli su da su uklonili želučani kateter iz Bolsonara i da će u petak ponovo početi da jede.

Bolsonaro se tokom svog predsedničkog mandata suočio sa nekoliko zdravstvenih problema.

Bolsonaro se nalazi u slaboj političkoj poziciji dok senatori istražuju korupcionaški skandal zbog kupovine vakcina protiv koronavirusa i suočava se sa kritikama zbog svog postupanja s pandemijom.

KOVID-19 ubio je skoro 540.000 ljudi u Brazilu - drugi najveći broj poginulih na svetu iza Sjedinjenih Američkih Država.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading