UBIJEN NOVINAR ROJTERSA! Uredništvo pokušava da nekako dođe do njegovog tela!

Autor: Republika

Svet

16.07.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Rojtersa Daniš Sidiki ubijen je danas dok je izveštavao o sukobima avganistanskih snaga i talibanskih boraca nedaleko od graničnog prelaza sa Pakistanom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

- Specijalne avganistanske snage borile su se za preuzimanje kontrole nad područjem glavne pijace u oblasti Spin Boldak u trenutku kada su poginuli novinar i jedan avganistanski oficir u talibanskoj unakrsnoj vatri - rekli su zvaničnici.

Sidiki je kao novinar bio priključen avganistanskim specijalnim snagama u južnoj provinciji Kandahar i izveštavao je o okršajima avganistanskih komandosa i talibanskih boraca.

Predsednik Rojtersa Majkl Fridenberg i glavni i odgovorni urednik Alesandra Galoni saopštili su da agencija pokušava da dođe do dodatnih informacija i da sarađuje sa vlastima u ovom regionu.

- Daniš je bio izuzetan novinar, posvećeni suprug i otac i omiljeni kolega. U mislima smo sa njegovom porodicom u ovom užasnom trenutku - navodi se u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading